Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Tien jaar voor poging moord op werkgever

Toegevoegd: 28-09-2023, 16.14 uur
De plaats delict begin oktober vorig jaar.
De plaats delict begin oktober vorig jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 35-jarige L. B. uit Terneuzen is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor poging tot moord. Daarnaast moet B. zijn slachtoffer en zijn ouders bijna anderhalf miljoen euro aan schadevergoeding en smartengeld betalen. Het vonnis was conform de eis.


In de late avond van 6 oktober vorig jaar en redelijk onder invloed van drank ontstond er in de woning van het slachtoffer aan de Axelsestraat in Terneuzen tussen B. en zijn vriend en tevens werkgever een woordenwisseling over loonbetaling. De vriend/werkgever ging hierna naar bed. Na een 112-melding werd de vriend badend in het bloed en met twaalf messteken in diens hals en nek aangetroffen in bed.

Het slachtoffer liep onder meer een gedeeltelijke dwarslaesie op werd daardoor blijvend invalide. Na onderzoek van zijn telefoon bleek B. dat hij allerlei zoekopdrachten naar moordpogingen had geplaatst, waaronder 'ik ga mijn baas vermoorden', wat moet ik doen?'. B. zei zich tijdens de behandeling van de zaak niets meer te herinneren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scheldewater (29-9-2023 om 08:31)
@Joop, Je hebt helemaal gelijk. De staat schiet het smartengeld voor en kan het verhalen op de dader, Maar van een kale kip is niet te plukken.Blijft dus over dat wij met zijn allen voor de daden van deze man financieel moeten opdraaien. En een straf van 10 jaar zijn peanuts. Op de helft al bezig met re-socialiseren, dat wil zeggen een vrije uitloop en op 2/3 van zijn straf in vrijheidstelling. Komt nog bij dat het voorarrest eraf gaat. Blijft er per saldo een uit te zitten straf over van 4 jaar. Dan kan hij weer gaan en staan waar hij wil, weliswaar met een financiële molensteen om zijn nek.
R (28-9-2023 om 22:04)
Letselschade of smartengeld. 10e 1 miljard dwarslaesie. Je hebt niks aan dat geld als slachtoffer. Een ervaringsdeskundige.
Jvdm (28-9-2023 om 19:18)
Waar moet die anderhalf miljoen vandaan komen vraag ik mij af. Is er iemand die mij dat uit kan leggen? Ik moet 30 jaar werken om een huis van 3 ton te betalen. Is dit weer geld van de samenleving?
Joop (28-9-2023 om 18:57)
@eeninwoner Wanneer hij vast zit, kan hij niet werken. De Staat betaald het slachtoffer en de dader mag de Staat betalen. Anders kan het slachtoffer letterlijk fluiten naar het geld.
Ad Jonkers (28-9-2023 om 17:13)
Een terechte straf. En de dader heeft wel een heel kort en selectief geheugen. Die 1,5 miljoen zal wel door de Staat worden betaald want van een kale kip..... Het slachtoffer is voor het leven getekend. Zeer trieste zaak!
een inwoner (28-9-2023 om 16:28)
Zoo dat is goede straf . Alleen ander half miljoen euro zal hy toch hard voor moeten werken om dat terug te moeten betalen
Cookie-instellingen beheren