Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Westerscheldetunnel weer open na aanrijding

Toegevoegd: 19-09-2023, 16.30 uur - Update: 19-09-2023, 19.10 uur
Door: Roland de Jong

ELLEWOUTSDIJK - Vanwege een ongeval met letsel is de oostbuis van de Westerscheldetunnel dinsdag aan het einde van de middag een tijdje dicht geweest. Inmiddels is de tunnel weer helemaal beschikbaar.


Rond 16.15 uur werd de Westerscheldetunnel in de richting van Zuid-Beveland afgesloten nadat aan het einde van de tunnelbuis meerdere auto's met elkaar in botsing waren gekomen. Bergingsbedrijven hebben twee beschadigde voertuigen getakeld. Een ambulanceteam heeft één gewonde naar een ziekenhuis gebracht.

In eerste instantie was de verwachting dat de afsluiting tot 17.30 uur zou duren. Daarom werd gewaarschuwd rekening te houden met ernstige vertraging. De tunnelorganisatie adviseerde gebruikers de reis uit te stellen of een andere route te kiezen. Even na 17.00 uur kon één van de rijstroken worden vrijgegeven. De ander rijstrook moest afgesloten blijven. Rond 18.40 uur kon de tunnel weer wel helemaal worden vrijgegeven. De inmiddels ontstane file was toen bijna opgelost.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Auto (20-9-2023 om 16:10)
1,5 u voor een kopstaartbotsing. Snellere protocol een idee?
Cobi (19-9-2023 om 20:06)
Vlak voor mijn neus gingen de slagbomen dicht. Natuurlijk, eerste reactie: Balen! iedereen wil naar huis na een werkdag. Bij deze chapeau voor de berichtgeving via de WST app, goed geregeld! En vooral medeleven voor de betrokkenen. Sterkte gewenst met afwikkelingen. Liever wachten dan deel uit maken van een aanrijding. Pas op elkaar en wees voorzichtig!
Kees (19-9-2023 om 17:20)
Het is ook serieus voor vele niet te begrijpen al heb je haast houd afstand en kijk en gebruik de spiegels. Dan is de kans kleiner op ongevallen
Cookie-instellingen beheren