Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 121 km

Controle huisvesting arbeidsmigranten: veel misstanden

Toegevoegd: 11-10-2023, 18.47 uur
Controle huisvesting arbeidsmigranten: veel misstanden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij controles op kamerverhuur aan arbeidsmigranten zijn dinsdagavond in de gemeente Terneuzen verschillende misstanden ontdekt. Bijna alle gecontroleerde woningen hadden niet de vereiste vergunning.


De controles vonden plaats in Sas van Gent, Sluiskil en Terneuzen. Volgens de gemeente Terneuzen werden 31 woningen bezocht. Maar liefst 30 daarvan bleken niet de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten te hebben. In één woning bleek overtreding van de voorschriften van de verleende vergunning voor flexwonen. Eén woningeigenaar bleek niet op tijd een einde te hebben gemaakt aan een onrechtmatige of illegale situatie, waardoor hij een opgelegde dwangsom moet betalen, zo meldt de gemeente.

In negen woningen stelden toezichthouders overtredingen vast van de Woningwet en het Bouwbesluit. Het ging bijvoorbeeld om onveilig gebruik van een trap, schimmel op de muren door onvoldoende ventilatie en (te kleine) kamers die niet beantwoorden aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten. Andere zaken die niet op orde waren, hadden te maken met onder meer de brandveiligheidsvoorschriften. Zo werden loshangende bedrading en open stopcontacten ontdekt. Verder bleken rookmelders niet te werken.

Op zes adressen was sprake van verwaarloosd tuinonderhoud en opslag van huishoudelijke afvalstoffen in de achtertuin. Er werd ook nader onderzoek gedaan naar de arbeidsmigranten zelf. In totaal 78 personen bleken niet te zijn aangemeld in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (12-10-2023 om 18:08)
Controle op controle maar daar blijft het dan ook bij. Als er misstanden zijn gelijk die woningen sluiten. Als de arbeidsmigranten niet ingeschreven staan gelijk de grens over schoppen, ook voor buitenlanders zijn er regels om aan te houden.
mari (12-10-2023 om 18:02)
Gehoord in Sas van Gent, 11 bedden in 1 woning, men haalde er 6 uit en 's avonds kwamen ze terug. En dit was al voor corona. De kliko's werden niet geleegd, de blauwe papierpak zat ook overvol met wat in de grijze moest, de huizen werden uitgeleefd. Men maakte ruzie door drankgebruik , eerst eens een schoonmaakploeg inzetten voor ze thuiskomen of een vrouw in huis zei iemand. Ze moeten vroeg op en werken lang.
Wouter (12-10-2023 om 15:19)
@ bert kaiser Dan vergeet u de hele nederlandse groep in de bouw. Ben er zelf 1 van dagen van 12 zijn eerder regel dan uitzondering
bert kaiser (12-10-2023 om 12:05)
in de binnenstad een persoon uit Drenthe die al meer dan 10 huisjes verhuurd , trouwens banen afpakken doen ze niet s.morgens on 6 uur weg en s,avonds om 7 uur weer terug , zie ik een nederlander niet doen want die zijn bang voor vuile handen
Oud Philips (12-10-2023 om 09:08)
Kabinet en gemeenten sluiten hun ogen, en vinden het goed dat ze hier onze banen afpakken.
Miranda (12-10-2023 om 08:16)
Plus de buurt heeft overlast, huisjes melkers denken aan zoveel mogelijk verdiensten verder doet het er niet toe. Net wat ad jonkers zegt het blijft dweilen met de kraan open als er geen vervolgacties worden ondernomen.
Cookie-instellingen beheren