Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Integrale controle: overtredingen en nader onderzoek

Toegevoegd: 17-11-2023, 13.55 uur
Bij de controle werden ook speurhonden ingezet.
Bij de controle werden ook speurhonden ingezet.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de integrale controle donderdagmiddag op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn onder meer enkele overtredingen op milieugebied geconstateerd. De Belastingdienst gaat in twee gevallen nader onderzoek doen.


Tijdens de controle bezochten handhavers van de gemeente samen met politieagenten en medewerkers van de Belastingdienst en RUD Zeeland verschillende bedrijven. Er werd ook gebruik gemaakt van speurhonden. In totaal werden vier locaties bezocht. De Belastingdienst gaat in twee gevallen nader onderzoek doen. Onder meer zal nader onderzocht worden of personen die op een locatie aan het werk waren, ook daadwerkelijk op de loonlijst van het betreffende bedrijf stonden.

Volgens de gemeente Middelburg bestond in twee gevallen het vermoeden dat er werd geslapen/verbleven op een locatie waar dit volgens het bestemmingsplan niet was toegestaan. Verder waren overtredingen van de regelgeving uit het bouwbesluit vanwege de aanwezigheid van niet gekeurde brandblussers. 

Andere overtredingen gingen over milieuzaken. “Het ging om het niet doen van een verplichte milieumelding, het niet voldoen aan de regelgeving voor het spuiten van voertuigen en het niet op de juiste manier opslaan van vloeistoffen en gasflessen. Voor de overtredingen van de regelgeving op het gebied van het bouwbesluit, bestemmingsplan en milieu worden bestuurlijke handhavingstrajecten opgestart”, zo laat de gemeente weten.

In de gemeente Middelburg vinden sinds 2018 integrale controles plaats. “Over het algemeen kan worden gezegd dat er sprake is van een afname van het aantal overtredingen en misstanden dat wordt geconstateerd. Zeker op strafrechtelijk gebied. Het zijn nu vooral nog overtredingen op het gebied van milieuregelgeving, bouwbesluit en bestemmingsplan”, aldus de gemeente.

“Met deze acties willen we bereiken dat Middelburg gezonde bedrijventerreinen heeft, waar iedereen zich aan de geldende wet- en regelgeving houdt. Net als alle andere Middelburgse ondernemers en inwoners. Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen”, aldus burgemeester Harald Bergmann.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren