Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 86 km

Man in camouflagepak in kerk zorgt voor onrust in Ovezande

Toegevoegd: 19-11-2023, 11.02 uur
De arrestatie door politie en marechaussee.
De arrestatie door politie en marechaussee.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - Een man in camouflagepak heeft zondagochtend in Ovezande voor de nodige commotie gezorgd. De politie ging met een flink aantal eenheden ter plekke.


Kerkgangers belden de politie toen de man tijdens de dienst de kerk binnen was gegaan. Hij had camouflagekleding aan en aan zijn broek hingen tasjes. Omdat er rekening mee werd gehouden dat de man wapens en munitie bij zich droeg, gingen diverse opvallende en onopvallende eenheden van zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee met spoed ter plekke. De dienders deden uit voorzorg kogelwerende vesten aan.

De politie heeft de man aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van wapens of munitie. In de kerk bevonden zich op het moment van het voorval een veertigtal personen. Op hen heeft het voorval volgens de politie de nodige indruk gemaakt maar er is niemand gewond geraakt. Feitelijk heeft de man ook niet veel misdaan. Hij is wel formeel aangehouden maar zal snel worden overdragen aan zijn zorgkader, zo laat de politie weten.

Volgens een politiewoordvoerder was sprake van een man met een neurodiverse aandoening die in de buurt van de kerk woont.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (23-11-2023 om 18:37)
@timsalabim Man, wat ben jij zielig. Ik spreek niet over de kerk die bedoeld wordt in het artikel, dus de man in camo-pak in onze kerk te kwalificeren als zijnde in de war, is geheel voor jouw rekening. Ik ben 30 jaar beroepsmilitair geweest en herken dus echte onderscheidingstekens. En als jij denkt, die bestaan uit "speldjes" geef je aan dat je niet weet waar je over praat. Ook is het dus niet strafbaar om buiten diensttijd in uniform te lopen en heel veel militairen doen dat tijdens woon-werkverkeer gewoon. Heb ik zelf ook gedaan. Alleen bij mogelijke spanningen in de maatschappij, kan het vanuit defensie TIJDELIJK verboden worden bij gebruik van openbaar vervoer. Als er dus één man compleet in de war is, ben jij dat zelf.
timsalabim (22-11-2023 om 12:00)
Haha jaja, tuurlijk "officier bij de Landmacht"... Die speldjes zijn gewoon gekocht op marktplaats want iedere beroeps militair loopt namelijk niet in Defensie uniform als deze in burger is; dat is gewoon verboden en dat FEIT kan je met een simpele google zoekopdracht gewoon vinden. Deze man was dus weldegelijk in de war...
Arnold (21-11-2023 om 18:54)
@Timsalabim Zat die man bij ons in kerk zeker in zijn carnavalspak. Die man was officier bij de landmacht, aan zijn uitmonstering te zien. Tja, als jij gelijk hebt, wat je heel vaak van jezelf denkt, zal die man zijn zondagse pak wel bij de stomerij geweest zijn of hij wilde even flink doen met zijn camo-pak. Maar ook jij geeft nu dus blijk van niet gehinderd te worden door enige kennis. Ik heb zelf in dienst gezeten en weet waar ik het over heb. Ik weet wat het betekent om tijdens oefeningen beschikbaar te zijn, waarbij je enige vrijheid had, mits je binnen een bepaalde tijd terug kon wezen. Ben dus zelf ook wel in uniform naar kerk geweest. Maar ja, dit zal voor meneer alweter ook wel weer nonsens zijn.
Timsalabim (21-11-2023 om 08:49)
Wat een onzin Arno, een “militair” die even “tussendoor” naar de kerk wilt… Leuk verzonnen…
Rick Roll (20-11-2023 om 15:10)
Humor, ik dacht dat we niet zomaar aannames mochten doen op uiterlijk? Blijkbaar nu dus wel weer?
Arnold (20-11-2023 om 14:45)
Wij hadden laatst ook iemand in camo-pak in de kerk zitten. Zelfs een keer een dominee in uniform. Iemand in camo-pak kan ook gewoon een militair zijn die in een oefening zit en even tussendoor naar de kerk kan. Maar idd is het vanachter je computer makkelijk om te oordelen, zonder gehinderd te worden door enige feitelijke kennis. Zovelen als er zijn die menen, enkel op basis van de beschrijving en de gedeelde foto's op dit forum, in staat te zijn om conclusies te trekken over een voorval, zo zijn er ook velen die menen te kunnen oordelen over de geestelijke toestand van anderen, schijnbaar overtuigd zijnde dat ze zelf tussen de oren 100% normaal zijn, hetgeen gezien hun reacties op dit forum sterk betwijfeld mag worden.
Cookie-instellingen beheren