Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Garageboxen en bergingen gecontroleerd in Vlissingen

Toegevoegd: 22-11-2023, 20.55 uur
Garageboxen en bergingen gecontroleerd in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de gemeente Vlissingen hebben handhavers woensdag een groot aantal garageboxen en bergingen gecontroleerd. Bij de controle werd, met het oog op de komende jaarwisseling, extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk.


De controle vond plaats in samenwerking met de politie. Er werden ook speurhonden ingezet. Volgens een woordvoerster van de gemeente Vlissingen werden woensdag in totaal 212 eenheden gecontroleerd. Bij vier bedrijven was er aanleiding voor nader onderzoek. In één situatie was het gebruik in strijd met het bestemmingsplan. Ook werd volgens de gemeente één milieu-overtreding geconstateerd.

De gemeente legt uit dat regelmatig wordt geconstateerd dat garages, bergingen en bedrijven met loodsen anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. "Het is niet altijd bekend wat zich hier precies afspeelt. In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Daarom werd er vandaag in Vlissingen samen met de politie en met behulp van speurhonden een controle ingesteld", aldus de woordvoerster.

Volgens de gemeente hebben de controles een dubbel doel. "Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van overtredingen en criminele activiteiten en aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe het nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook het altijd via de bank laten verlopen van betalingen en het geen zaken doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgt voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (23-11-2023 om 19:07)
@N.B, Mijn garagebox is mijn eigendom. Buitenom dat zou de huurder of eigenaar erbij moeten zijn om te zien wat een vreemd iemand uitspookt in je box.
cees (23-11-2023 om 16:07)
Mooi resultaat van de 212 gecontroleerde eenheden zo'n 1,5 % aan een nader onderzoek worden onderworpen. Dan is er van 98,5 % niets aan de hand. Bravo.!
N.B (23-11-2023 om 12:28)
@Mijn mening: De verhuurder is in het bezit van een loper. Van schade is dus geen sprake.
Mijn mening (22-11-2023 om 23:05)
Ik vraag me af of de controlerende instanties zichzelf zonder bijzijn van de eigenaren of huurders toegang geven tot de garageboxen. Als dat zo is dan moeten ze de box na de inbraak ook weer op slot doen en eventuele schade gelijk repareren. Ik heb geen bezwaar tegen controle in mijn box maar ik ga er ook niet vrij voor nemen.
Cookie-instellingen beheren