Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stank door grote brand Axel: 'Houd ramen gesloten'

Toegevoegd: 06-12-2023, 09.07 uur
Het blussen gaat volgens de Veiligheidsregio nog uren duren.
Het blussen gaat volgens de Veiligheidsregio nog uren duren.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

AXEL - Inwoners van Heikant wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Dit vanwege de grote brand die vanochtend uitbrak in Axel.


Rond 06.00 uur werd ontdekt dat aan de Beoostenblijsestraat twee grote loodsen in brand stonden. Mede omdat een derde schuur en een woonhuis in de buurt gevaar liepen, werd door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Ook werd een watertransportsysteem opgebouwd zodat bluswater uit een nabij gelegen watergang gehaald kon worden.

In de loodsen ligt een berg stro en daarnaast is er ook ander materiaal opgeslagen. Stro is volgens de brandweer lastig te blussen en daarom verwacht men dat het blussen nog uren gaat duren. Inmiddels is duidelijk dat de geschakelde loodsen niet meer te redden zijn en gecontroleerd moeten uitbranden. Er is gekozen voor gecontroleerd uitbranden omdat dit zorgt voor een betere, snellere en schonere verbranding dan wanneer actief wordt geblust, zo laat de  Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Omdat de wind de komende uren gaat draaien, is het volgens de VRZ mogelijk dat inwoners van Heikant stankoverlast ervaren. "Sluit dan ramen en zet ventilatie uit", zo luidt daarom het advies van de Veiligheidsregio. Meetploegen rijden voor de zekerheid rond in de omgeving maar vooralsnog zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten, zo laat de brandweer weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren