Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande brand Nieuwe Groeneweg Oosterland

Toegevoegd: 07-12-2023, 05.29 uur - Update: 07-12-2023, 05.50 uur
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - In een woning aan de Nieuwe Groeneweg in het buitengebied van Oosterland heeft in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand gewoed. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand werd rond 03.35 uur ontdekt. Nadat het eerste blusvoertuig ter plekke was gekomen, werd opgeschaald naar middelbrand. Op dat moment was de brand namelijk uitslaand uit het dak. Volgens de Veiligheidsregio konden de bewoners van het huis veilig naar buiten gaan. 

Uiteindelijk werden twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker ingezet. De hoogwerker werd ingezet om dakpannen te verwijderen om zo onder het dakbeschot te kunnen komen. Hierbij bleek dat het vuur in de isolatieplaten onder het dak was gaan zitten. Het isolatiemateriaal is vanaf binnen en met behulp van de hoogwerker geblust.

Over het ontstaan van de brand is nog niets bekendgemaakt. Stichting Salvage komt ter plaatse voor het ondersteunen van de bewoners bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren