Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Weer onrustig in Krabbendijke, politie grijpt in

Toegevoegd: 01-01-2024, 05.45 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De politie heeft tijdens de nieuwjaarsnacht ingegrepen toen het opnieuw onrustig was in Krabbendijke. Ook de Mobiele Eenheid (ME) was in het dorp.


Zaterdagmiddag stelde de burgemeester van de gemeente Reimerswaal al een samenscholingsverbod in na 'ernstige wanordelijkheden'. Het verbod liep tot zondagavond 23.00 uur. Aan het begin van de nieuwjaarsnacht, toen het samenscholingsverbod was afgelopen, werd het toch weer onrustig in het dorp.

Rond 03.00 uur werd de brandweer opgeroepen nadat brand was gesticht op de kruising van de Dorpsstraat met de Noordweg en de Johan Willem Frisostraat. Zaterdag was het daar ook al raak. Toen dreef de politie de aanwezigen met zachte dwang uiteen. Vannacht werden wederom een stuk of tien politiewagens ingezet. Ook zeker vier busjes van de Mobiele Eenheid (ME) waren ter plekke.

​Net als zaterdag zijn de restanten van het vuur opgeruimd met behulp van een vrachtwagen. Op en rond het plein bleven nog wel veel vuurwerkresten, kratjes bier en lege bierflesjes achter. Ook waren onder meer een prullenbak en een bloembak vernield. Toen de rust weer was wedergekeerd werd bij een politiebusje zwaar vuurwerk afgestoken. Hierop kwam weer een groot aantal agenten, waaronder ook een hondengeleider, op de been. Het is niet bekend of er arrestaties zijn verricht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (3-1-2024 om 00:07)
@ zeeuw: ja--ik ben ook jong geweest en was echt geen lieverdje. maar spullen van een ander vernielen? daar dachten we niet aan. en als oom agent riep dat je je hand moet uitsteken als je afsloeg, dan deed je dat.
I. Dekker (1-1-2024 om 22:34)
Altijd jammer dat de kerk er weer bijgehaald moet worden. Denken die bepaalde mensen dat ze door hun ouders de straat opgestuurd zijn? Als ik sommige berichten lees, dan denk ik; kom je wel van hier? Als dit in b.v. Vlissingen gebeurt, waarbij gewonden vallen, dan hoor je ze niet.....En de ergste relschoppers kwamen wel degelijk uit de kleinere dorpen. Maar daar zouden ze meer opvallen, en in het grotere dorp niet! Jammer. Maar die kerkse mensen zijn wel bezig geweest op nieuwjaarsdag om de ergste rommel op te ruimen!
Bewonder (1-1-2024 om 17:42)
Lekker de kop weer in het zand steken.... Valt op dat de geloofige dorpen altijd los gaan. Onderdrukt mischien ? En hou op van... dat deze mensen vanaf buiten voor Krabbedijke kiezen En daar niet vandaan komen. Ten eerste die hadden dan wel naar de randstad gegaan En ten tweede kan ze bijna alle maal aanwijzen en ken iedereen bij naam Weet wie de zoon van is. Spreek je de ouders aan is het geen waar 6 weesgroetjes, duit iun het zakje en je bent weer een perfect mens
Nn (1-1-2024 om 17:01)
Ben het met Zeeuw helemaal eens Kerk volk krijgt hier aktijd de schuld van, maar het tuig komt ook uit andere plaatsen. Zoals Jollo ook schrijft Tis zeker heel erg wat er in krabbendijke gebeurd. Wat hebben ze toch aan al dat moet willig vernielen. Hoop dat ze de daders te pakken krijgen en de kosten morten betalen
Zeeuw (1-1-2024 om 14:19)
Dit heeft helemaal niets met Kerk of geloof te maken! Iedereen is jong geweest! Denken jullie dat de ouders dit stimuleren? De media en degene die hier reageren van achterbaks volk en die waarschijnlijk vals tegen de Kerk zijn. Zijn jullie beter! Wat hier op het dorp gewerkt heeft. Ga vroeg in gesprek en laat ze meedenken over hoe het op een andere manier kan! En hoe meer politie hoe meer reactie van de lieve jeugd. Alle de beste wensen voor 2024
Jollo (1-1-2024 om 13:52)
Ik weet zeker dat meer dan de helft naar Krabbendijke kom om daar rottigheid uit te halen. Als nu volgend oud en nieuw iedereen op zijn eigen dorp blijft, hebben ze in Krabbendijke ook een rustig oud en nieuw.
Cookie-instellingen beheren