Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gebouw Zeelandlaan Terneuzen volledig in brand

Toegevoegd: 20-01-2024, 07.30 uur - Update: 20-01-2024, 11.21 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een gebouw in de buurt van de skihal aan de Zeelandlaan in Terneuzen is zaterdagochtend een flinke brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.


De eerste melding over een mogelijke brand bij het gebouw kwam rond 06.55 uur binnen. Nadat twee blusvoertuigen en een waterwagen waren opgeroepen, werd rond 07.15 uur officieel opgeschaald naar middelbrand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) staat het gebouw volledig in brand en komt er een rookpluim vrij. De brandweer adviseert uit de rook te blijven en geeft aan voorlopoig alleen vanaf de buitenkant te kunnen blussen.

Een ploeg van de brandweer Axel is rond 07.40 uur opgeroepen om metingen te doen zodat de effecten van de rook op de omgeving in kaart kunnen worden gebracht. Het gebouw is volledig uitgebrand. Volgens de VRZ zal het blussen nog enige tijd duren. Bij deze blusactie was het nodig om te slopen. Dit is met behulp van een bouwkraan gebeurd. Omstreeks 10.40 uur is het sein brand meester gegeven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (20-1-2024 om 10:05)
loopt er daar een brandstichter in de buurt rond ofzo??
Cookie-instellingen beheren