Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand woning Damplein Middelburg

Toegevoegd: 26-01-2024, 20.03 uur - Update: 26-01-2024, 20.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een woning aan het Damplein in het centrum van Middelburg is vrijdagavond brand ontstaan. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van flinke rookontwikkeling.


De rookontwikkeling werd kort na 19.00 uur opgemerkt. Hierop werden drie blusvoertuigen en een ladderwagen opgeroepen. Zo'n 25 minuten later werd formeel opgeschaald naar middelbrand maar alle voertuigen waren toen uiteraard al wel ter plekke. Rond 20.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Volgens de Veiligheidsregio kwam er rook uit de vloer van de eerste verdieping. De brandweer heeft sloopwerkzaamheden verricht en constateerde vervolgens dat de brandhaard in een balk zat. Volgens de VRZ was sprake van een smeulend brandje. De brandweer heeft de balk blootgelegd om te kunnen controleren of de brand helemaal uit was.

De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen. Stichting Salvage is gevraagd hen te helpen bij het afhandelen van de ontstane schade.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren