Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen geconstateerd bij controles horeca Reimerswaal

Toegevoegd: 27-02-2024, 09.02 uur
Overtredingen geconstateerd bij controles horeca Reimerswaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Gemeente Reimerswaal heeft afgelopen vrijdag een controle uitgevoerd bij horecabedrijven in de gemeente.  Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd.


Tijdens de controle is door de gemeente Reimerswaal onder meer gekeken of de horeca activiteiten in overeenstemming zijn met verschillende vergunningsvoorwaarden, de Alcoholwet en de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook is gecontroleerd op voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden.

“Door toezicht en handhaving houden we de horeca in onze gemeente gezond en veilig. Dit is belangrijk voor zowel de werknemer, werkgever en bezoekers” stelt burgemeester José van Egmond. ”Er zijn tijdens de controle meerdere overtredingen geconstateerd door de verschillende diensten, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen. Zo was er bijvoorbeeld sprake van het nuttigen van alcohol in een inrichting zonder daarvoor de benodigde vergunning te hebben. Andere overtredingen hadden te maken met hygiëne en het niet in bezit hebben van een allergenen lijst”.

De gemeente Reimerswaal voert regelmatig integrale handhavingscontroles uit gericht op naleving van wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden. De controles worden gehouden in samenwerking met de Nederlandse Arbeidsinspectie, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de politie.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (27-2-2024 om 20:19)
zouden ze in de buurthuizen van Terneuzen ook wel eens mogen doen , vooral voedsel veiligheid en hygiëne laat te wensen over
Cookie-instellingen beheren