Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw en kat gered uit brandende woning in Terneuzen

Toegevoegd: 16-03-2024, 00.10 uur
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – Brandweerlieden hebben vrijdagavond een vrouw en haar kat gered uit een brandende woning in Terneuzen. De brandweer schaalde op naar een middelbrand.

De brandweerlieden van Terneuzen werden omstreeks 23.05 uur met spoed opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de van Bovenstraat in Terneuzen. Omdat de brand woedde in een woning in het oude centrum van Terneuzen werden er direct meerdere blusvoertuigen ter plaatse gestuurd. Al vrij snel schaalde de brandweer op naar een middelbrand.

Toen de brandweer aankwam, bleek dat de bewoonster nog in de vervallen woning aanwezig was. De brandweerlieden hebben haar, samen met haar kat, in veiligheid gebracht. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht om nader onderzocht te worden. Volgens de politie ter plaatse was de brandweer net op tijd om ernstiger te voorkomen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoonster te helpen met het afhandelen van de geleden schade en het voorzien van een vervangende slaapplaats. Om enkele minuten voor 00.00 uur meldde de brandweer het sein brand meester. Diverse buurtbewoners spreken hun zorg uit over deze situatie.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pamela 3 (16-3-2024 om 16:58)
Wil je nu beweren dat jij bij de brandweer en politie werkt? Want ze zijn dan terplaatse geweest en ze waren niet nodig ofwa?
Yep (16-3-2024 om 15:40)
@ Pamela, geweldig dat er nog goede ( normale ) mede mensen zijn Top!!!
Pamela 2 (16-3-2024 om 14:32)
@pamela wil je een sticker nu ?
pamela (16-3-2024 om 13:41)
ik heb de meldkamer gebeld en mijn man heeft de brandende spullen naar buiten getrokken en een buurman heeft de brand geblust maar dat lees je er niet in terug in de berichten als wij als buren niet te hulp waren geschoten waren de hulpdiensten voor mevrouw allang te laat geweest joh ik ben blij dat wij mevrouw en haar kat hebben kunnen helpen de brand was al geblust voordat de politie en de brandweer er was
Terneuzenaar (16-3-2024 om 10:51)
Gelukkig voor de mevrouw en kat dat ze op tijd waren sterkte met deze minder plezierige situatie gelukkig zijn de verbrande spullen vaak vervangbaar.
joke (16-3-2024 om 10:30)
wat heerlijk dat deze lieve mens en dier zijn gered .
Cookie-instellingen beheren