Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 63 km
-->

Uitslaande brand in loods Colijnsplaatse Groeneweg Kats

Toegevoegd: 16-03-2024, 20.47 uur
Door: Roland de Jong

KATS - De brandweer is zaterdagavond ingezet voor een zeer grote brand bij een bedrijf aan de Colijnsplaatse Groeneweg. Meerdere brandweereenheden werden ingezet om de brand te bestrijden. 


De brandweer werd omstreeks 20.20 uur opgeroepen voor de melding van een buitenbrand. Binnen vijf minuten werd er opgeschaald naar een middelbrand. Hierdoor kwamen er meerdere blusvoertuigen beschikbaar om de brand te bestrijden. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek dat er een uitslaande brand was in een vrijstaande loods. Vanwege de grootte van de brand werd er een watertransport opgezet om de blusvoertuigen te voorzien in voldoende bluswater. De brandweer heeft geprobeerd de brandhaard te beperken. Toch waren de vlammen rond 21.45 uur niet meer te houden en sloegen door. Hierop is er door de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand. 

Bij de brand kwam een forse rookontwikkeling vrij. Deze rookwalm trok naar de N256 en de Zeelandbrug. Hierop zijn deze wegen afgesloten en is er voorzien in een omleidingsroute. Een gespecialiseerde eenheid van de brandweer heeft in de omgeving meerdere metingen uitgevoerd. Deze zijn volgens Veiligheidsregio Zeeland geruststellend. Wel kan het wezen dat de rook voor stank zorgen. Er wordt geadviseerd ramen en deuren en ventilatoren af te sluiten. De loods is helaas niet meer te redden en de brandweer zal de deze dan ook gecontroleerd laten uitbranden. Dit kan nog enkele uren duren.

Zie ook:
-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (20-3-2024 om 15:15)
Beetje vreemd. Het brand nog steeds. Gistermorgen en vanmorgen nog volop stinkende rook waarneembaar. Overdag is er niks te zien... D'r zit een luchtje aan.
wim (17-3-2024 om 06:53)
hoop niet dat er dieren in zaten vreselijk weer
Cookie-instellingen beheren