Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Tientallen misstanden bij controle kamerverhuur arbeidsmigranten

Toegevoegd: 20-03-2024, 11.36 uur
Tientallen misstanden bij controle kamerverhuur arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Dinsdagavond controleerden toezichthouders van gemeente Terneuzen op kamerverhuur aan arbeidsmigranten. Er werden tientallen overtredingen vastgesteld.


De toezichthouders controleerden 51 woningen in Sluiskil, Terneuzen en Sas van Gent. Bij 28 woningen hadden de eigenaren niet de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten. Bij acht woningen vonden de toezichthouders dat er niet voldaan werd aan de brandveiligheidsvoorschriften. In zes woningen was er sprake van bouwkundige misstanden. Denk hierbij aan schimmel op de muren en een onveilige trap. In totaal waren er 82 arbeidsmigranten niet aangemeld in de Basisregistratie Personen (BRP). In één woning bleek overtreding van de voorschriften van de verleende vergunning voor flexwoning. Bij drie woningen is er meer onderzoek nodig en bij zes woningen zullen de toezichthouders opnieuw een controle uitvoeren.

De toezichthouders bezochten ook verschillende adressen voor een hercontrole op flexbewoning. Het gaat om adressen waar eigenaren en huisvesters eerder al een voornemen last onder dwangsom hebben gekregen. Eigenaren van veertien woningen gebruiken de woning nu wel volgens de geldende regels.

De gemeente controleerde op vergunningen voor kamerverhuur en het naleven van de omgevingswet, het Besluit bouwwerken leefomgeving, overbewoning, overlast voor de omgeving en uitbuiting (bijvoorbeeld economische of seksuele uitbuiting) en registratie in de Basisregistratie Personen. Ook keken de toezichthouders of de brandveiligheidvoorschriften in acht werden genomen. Dit deden ze door controle op bijvoorbeeld de aanwezigheid en werking van rookmelders, blusmiddelen en een goedgekeurde cv-installatie. Voor de veiligheid van de controleurs was de politie stand-by.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marc (20-3-2024 om 21:28)
Deze controles zouden ze in Zierikzee ook eens moeten doen, daar zitten ook heel veel arbeidsmigranten in van die zogenaamde b & b 's
Cookie-instellingen beheren