Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 40 km

Twee overtredingen geconstateerd bij controle garages Middelburg

Toegevoegd: 25-03-2024, 15.05 uur
Twee overtredingen geconstateerd bij controle garages Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Afgelopen donderdag zijn meer dan 200 bergingen en garageboxen in de gemeente Middelburg gecontroleerd. Bij twee garages was er sprake van een mogelijke overtreding van regels.


Tijdens de controle kwam aan het licht dat op een locatie, waar dat niet is toegestaan volgens het bestemmingsplan, vermoedelijk werd geslapen/verbleven. Hiernaar volgt nader onderzoek en er wordt indien nodig opgetreden, aldus gemeente Middelburg. Verder werd één berging opengemaakt omdat hier op aanwijzing van de speurhonden mogelijk gevaarlijke en/of explosieve stoffen of vuurwerk lag opgeslagen. Deze werden niet aangetroffen, maar wel werden enkele onderdelen aangetroffen die mogelijk gebruikt worden voor een hennepkwekerij.

Burgemeester Marcel Fränzel: “Regelmatig blijken bergingen en garageboxen gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze eigenlijk voor zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan. Het is niet altijd bekend wat zich precies in de boxen afspeelt. In bepaalde gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid.”

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (25-3-2024 om 19:00)
Dan maar weer thuis opslaan......... heen en weer..... heen en weer
Adje (25-3-2024 om 17:37)
Vraag aan de gemeente als dat mag. Mag garages ook gebruikt worden om tweede hands spul op te bergen en verkopen????
Cookie-instellingen beheren