Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
61

KNMI verlengt code geel naar maandag en dinsdag

Toegevoegd: 15-04-2024, 08.07 uur
KNMI verlengt code geel naar maandag en dinsdag
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Het KNMI heeft de weersalarmering voor komende middag verlengd. Naar verwachting is het nu maandag en dinsdag onstuimig.


102

De weersverwachtingen waren eerst alleen opgegeven voor een gedeelte van de middag, maar hier zijn de weersdeskundigen op teruggekomen en hebben code geel voor Zeeland verlengd tot halverwege de komende nacht.

Vanmiddag trekken stevige onweersbuien over de westelijke provincies van het land. Bij deze buien kan er ook sprake zijn van harde windstoten en hagel.  De windstoten kunnen snelheden bereiken tot 100 km/uur.

De zware windstoten kunnen voor hinder zorgen in het verkeer. Het KNMI waarschuwt dat het gevaarlijk kan zijn voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto’s met een aanhanger of een caravan. Ook kan het tijdens de hagelbuien glad worden. Verder kunnen buitenactiviteiten hinder ondervinden aan de weersverwachting. De verwachting is dat de weersomstandigheden zullen duren van maandagmiddag 13.00 uur tot dinsdagmorgen 06.00 uur.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vraag (15-4-2024 om 11:54)
En wat als het korter duurt? Waarom nooit precies voorspellen?
Cookie-instellingen beheren