Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor meldingen stormschades

Toegevoegd: 15-04-2024, 21.32 uur - Update: 16-04-2024, 08.43 uur
De brandweer in actie in Tholen.
De brandweer in actie in Tholen.
© Foto: Thomas van Maren
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op verschillende plaatsen in de provincie is de brandweer maandagmiddag en -avond ingezet na meldingen van stormschades. Vanwege het onstuimige weer had het KNMI code geel afgekondigd. Inmiddels zijn alle waarschuwingen ingetrokken.

Bij een pand aan de Noordstraat in Terneuzen waaide rond 13.35 uur een deel van de schoorsteen los. De brandweer van Terneuzen heeft de situatie met behulp van een hoogwerker weer veilig gemaakt. Ongeveer gelijktijdig kwamen rond 13.45 uur meldingen vanaf de Kleiweg in Vlissingen, de Van Kleffenslaan in Middelburg en de Weeldeweg in Burgh-Haamstede.

In Burgh-Haamstede was een boompje omgewaaid dat door de brandweer eenvoudig op een veilige plek gelegd kon worden. In Middelburg waaide de dakbedekking van een huis los. Rond 14.30 uur kwam een melding binnen van stormschade bij de Gareelmakersdreef (foto boven en foto's 1 t/m 5). Hier waren enkele dakpannen losgeraakt. Ook was het dak van een schuurtje losgekomen.

Later op de middag kwamen nog meldingen binnen vanaf de Hoogstraat in Sluis, de Wijtvlietstraat in Wissenkerke en de Lekstraat in Oost-Souburg. In Sluis (foto's 6, 7 en 8) lag een boom over de weg en in Oost-Souburg viel een boom op een rijdende auto, met flink wat schade tot gevolg. De brandweer was lange tijd bezig om de boom in stukken te zagen en de situatie weer helemaal veilig te maken.

Bij de President Rooseveltlaan in Middelburg werd kort voor 19.00 uur opgemerkt dat ter hoogte van de kruising met de Noordweg een verkeersbord loshing. De brandweer heeft de situatie hier met behulp van een ladderwagen veilig gemaakt. Tot slot kwam rond 21.30 uur een melding van stormschade binnen vanaf de Valdijk bij Nisse. De brandweer van 's-Gravenpolder nam deze melding voor haar rekening.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren