Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 107 km

Man meldt zich bij politie na schietincident Breskens

Toegevoegd: 20-04-2024, 09.43 uur
Man meldt zich bij politie na schietincident Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij de politie heeft zich een 18-jarige man gemeld die in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april met een alarmpistool in de lucht zou hebben geschoten in Breskens.


Eerder meldde de politie al dat in de bewuste nacht iemand rond 02.15 uur met een vuurwapen in de lucht had geschoten bij een café aan het Spuiplein. Aan het voorval ging een vechtpartij vooraf. Nadat het schot was gelost, ging de dader er vandoor. Agenten vonden later die dag het vermoedelijke wapen.

Gisterochtend meldde de nu aangehouden verdachte zich rond 09.00 uur bij de politie. De man, woonachtig in Breskens, zit nog vast voor verhoor.  Bij het schietincident raakte overigens niemand gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (ex) wapensmid (30-4-2024 om 07:15)
Peter (21-4-2024 om 15:18) een gaspistool ombouwen gaat inderdaad. nadeel is dat je er een paar keer mee kunt schieten en dan klapt dat ding in stukjes uit elkaar. een loop van een echt vuurwapen is van getrokken staal. een loop van een gaspistool is gemaakt van gerold staal. bovendien is deze loop vaak halverwege dicht . om dit exact op maat uit te boren is voor een normaal mens zonder enige ervaring niet mogelijk. daarbij komen nog de extra gaten aan de bovenkant waar de druk van de losse flodder weg kan en moet. de buitenkant van een gaspistool is vaak gietijzer wat veel minder hoge temperaturen aan kan. . als gevolg loopt dat gaspistool vast of knalt uit elkaar in je gezicht.
Peter (21-4-2024 om 15:18)
Een Alarm pistool is een verboden wapen er is dus een groot verschil of je dit thuis laat of meeneemt en gebruikt, het is zo om te bouwen tot een echt pistooltje, Dus pistolen paultje als dan dit kogelje in je kop krijgt worden je hersentjes worden gehakt dat kogelje botst inwendig.Dat is een goede grap je levert een dag later het orginele alarmpistool bij de politie; het omgebouwde in de Schelde? Je mag wel een buks kopen ongeacht de joules; maar meenemen op cafe? Dus een steekwerend vest dat kan wel in een cafe Al het andere is a la fascist
Pistolen Paultje (20-4-2024 om 19:48)
Hallo toetsenbordridders, het betrof hier een ALARMPISTOOL..weten jullie überhaupt wat dat is? Blijkbaar niet. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.... van een ALARMPISTOOL o.m.g. wat een laag IQ gehalte hier...
Van Luiken (20-4-2024 om 19:21)
Het was maar een alarmpistool, feitelijk een veredeld klappertjespistool, dus geen vuurwapen en totaal ongevaarlijk.
M. (20-4-2024 om 16:46)
Het was al direct bekend wie het was, is ook geen onbekende bij justitie. Maar zo stoer als hij is, nadat hij geschoten had heeft ie zich als een klein meisje vestopt. Nu de druk te hoog werd was er maar een uitweg. Dus pas de politie aanspreken als je ook weet wat er is gebeurd.
Peter (20-4-2024 om 13:06)
Het wordt tijd dat de strafmaat dus geen taak strafje schoffelen wordt aangepast; Dit tuig wat zich dokter in geweld en rioolrechten waant wordt ook steeds jonger, als de facist wil spelen moet je ook zo gestraft worden,18 jr nestplakker bewapend en midden in de nacht high on life op cafe; goed bezig
Cookie-instellingen beheren