Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Scholieren in Middelburg weer in staking

Toegevoegd: 26-11-2007, 10.30 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong & PZC

MIDDELBURG - Ongeveer vijfhonderd leerlingen van de Christenlijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben maandagochtend weer gestaakt tegen de lesurennorm van 1040 klokuren. Vrijdag liep eenzelfde staking volledig uit de hand en sloeg de politie de menigte uiteen.

De kinderen vertrokken rond 10.00 uur vanaf de locatie aan de Elzenlaan. De groep trok vervolgens via de singels naar het centrum van de stad. In eerste instantie was het de bedoeling dat ook leerlingen van het Nehalennia mee demonstreerden. Zij werden op last van de schooldirectie binnen gehouden. Dat resulteerde in pamfletten met "HELP" achter de ramen.

In de tocht richting het stadscentrum werd er incidenteel met vuurwerk gegooid. Docenten van de CSW zorgden er echter voor dat het geheel rustig bleef verlopen. De groep werd vanaf een afstandje gevolgd door politieagenten. Leden van de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) van de politie liepen echter in burger door de menigte en maakten hierbij ook foto- en video-opnamen. Volgens politiewoordvoerder Mirja Vis worden de beelden alleen gebruikt voor "interne bedrijfsvoering". Wat dat precies inhoudt, wil de politie echter verder niet toelichten.

Omstreeks 10.50 uur arriveerde de groep op de Markt in Middelburg. De scholieren verzamelden zich rond het oude stadhuis. Daar werd vervolgens een groot spandoek opgehangen bij de ingang. Initiatiefnemer en woordvoerder Sander Nijssen sprak vervolgens de groep toe. Rond 11.30 uur werd de demonstratie beëindigd en keerden de leerlingen weer terug naar school.

Aan het einde van de demonstratie werden er enkele eieren door de lucht gegooid. In tegenstelling tot vrijdag was dit voor de politie echter geen reden om in te grijpen.

Op het Zeldenrust Steelantcollege in Terneuzen moeten de leerlingen in de kleine pauzes op school blijven. De politie houdt een oogje in het zeil. Onder Goese scholieren is een oproep verspreid om vanmiddag om 12.00 uur te verzamelen op de Markt om te demonstreren.

Zie ook:
- DWARS roept op tot vreedzame staking (25-11-2007)
- Nog geen klachten tegen politie-optreden (24-11-2007)
- 'Confrontatie met politie voor kinderen angstig en pijnlijk' (23-11-2007)
- Leerlingenstaking Middelburg begon rustig (23-11-2007)
- Schooldirecties wilden geen ingrijpen door politie (23-11-2007)
- 'Vernielingen en diefstal aanleiding hardhandig optreden' (23-11-2007)
- Veel aanhoudingen na leerlingenstaking M'burg (23-11-2007)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren