Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Internationale rampenoefening van start

Toegevoegd: 28-11-2007, 09.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de Terneuzense wijk Othene is woensdagochtend het startsein gegeven voor een grote rampenoefening. Het gaat om de evacuatie-oefening 'Olympic Offspring' waaraan honderden mensen meedoen.

Ongeveer vijfhonderd inwoners van de wijk zullen vandaag worden geëvacueerd in het kader van de oefening, welke wordt gehouden door de Nederlandse en Oost-Vlaamse overheden en hulpdiensten. De evacués worden allemaal overgebracht naar het domein Puyenbroek in het Belgische Wachtebeke. Hetzelfde geldt voor inwoners van het Belgische Zelzate. Zij worden vandaag ook geëvacueerd in het kader van de oefening.

Overstroming
De oefening die vandaag wordt gehouden staat overigens volledig in het teken van evacuatie als gevolg van overstromingen. Volgens de organisatie van de oefening is het goed om niet alleen te kijken naar maatregelen tegen overstromingen, maar ook naar de hulpverlening die moet worden geboden als het toch onverhoopt mis gaat. "Het evacueren van duizenden mensen vergt immers veel organisatie en coördinatie van tientallen betrokken partijen. Iedere partij kan zijn eigen steentje bijdragen aan een zo soepel mogelijk verloop van een gedwongen evacuatie".

Het algemene doel van de oefening is om de samenwerking van beide landen in noodsituaties te bevorderen. "In het grensgebied zijn diverse risico-objecten aanwezig, waar een goede samenwerking bij mogelijke incidenten van levensbelang kan zijn. Snelle en efficiënte samenwerking tijdens crisissituaties kan slachtoffers en schade beperken", aldus de organisatie.

VIDEO VOLGT!


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren