Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand woning Nieuw Vossemeer

Toegevoegd: 07-12-2007, 16.17 uur
Door: BN/DeStem
NIEUW-VOSSEMEER - Een vrouw en haar vijf kinderen moesten vanochtend via een plat dak hun woning in Nieuw-Vossemeer ontvluchten, nadat brand was ontstaan op de eerste verdieping. Niemand raakte gewond. Het rijtjeshuis in de Merijntje Gijzenstraat liep zware schade op.

Om ongeveer halfacht - de man des huizes was een minuut of tien weg - bemerkte de vrouw een brandlucht. Terwijl de vrouw haar kinderen (tussen twee en een half en zeven jaar) wakker maakte en de brandweer belde, vulde steeds meer rook de eerste verdieping. Het oudste kind hielp de rest uit het raam klimmen.

Het zestal werd opgevangen door overburen. Vrienden haalden de echtgenoot terug.

Het vuur vond al snel zijn weg naar de zolder en even later sloegen vlammen uit het dak. De brandweer had enkele uren nodig om het vuur te blussen. Tegen tienen werd het sein 'brand meester' gegeven.

De woning, midden in een rij, kan ondanks de fikse schade nog worden opgeknapt, denkt Corné Hagenaars van de Steenbergse brandweer. "Er is veel weg, zo is de zelfs trap van de begane grond naar de eerste verdieping in de vlammen verdwenen. Maar de betonnen vloeren zijn er heelhuids doorheen gekomen. De dakconstructie moet natuurlijk helemaal worden vervangen. Het zal lang duren eer dit gezin hier weer kan wonen."

De buren aan de ene zijde waren niet thuis, het gezin aan de andere kant stond tijdig buiten. "We hoorden de buurkinderen gillen bovenop de aanbouw, daarvan werden we wakker", aldus de buurman. Zijn pand en dat van de andere buren liep enige rook- en waterschade op. Wellicht heeft het vuur ook aan de dakbalken gevreten. Ze zullen waarschijnlijk een week elders onderdak moeten vinden. Daarbij krijgen de brandslachtoffers overigens hulp van de stichting Salvage, die zich eveneens over beschadigde spullen ontfermt.

Naar de oorzaak van de brand is het nog gissen. "Het is vrij snel gegaan", zegt brandweerofficier van dienst Rinze Barreveld. "Maar hoe weten we echt nog niet." De brandweer zette onder meer een hoogwerker in en extra materieel uit Halsteren. Enkele tientallen spuitgasten hadden hun handen vol aan de brand.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren