Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden bij botsing op Rijksweg A58

Toegevoegd: 12-12-2005, 16.59 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Vanmiddag is bij een ongeval tussen enkele personenauto's drie personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Rijksweg A58.

Rond tien voor half vier werden de Middelburgse ambulances 19125 en 19126 met spoed ter plaatse gevraagd ter hoogte van hectometerpaaltje 165,3, tussen Nieuw-en Sint Joosland en Arnemuiden. Kort daarna werd ook de dagdienst/beroepsploeg van de Stadsgewestelijke brandweer ter plaatse gevraagd.

De brandweer rukte binnen korte tijd uit met de tankautospuit 4530 en het hulpverleningsvoertuig 4570. In totaal zette de brandweer ongeveer acht personen in. De brandweer werd opgeroepen omdat de melding was binnengekomen dat het om een ongeval met beknelling zou gaan. Ter plaatse bleek dit niet het geval te zijn: alle personen waren al uit de voertuigen.

Een 22-jarige Heinkenszandse reed in haar personenauto over de A58 toen zij een andere auto wilde inhalen. Ze zag een auto die naast haar reed echter over het hoofd. De vrouw merkte dit op tijd op, maar schrok zo erg dat ze meteen een ruk aan het stuur gaf. Hierdoor begon de auto te slingeren, botste tegen de middenvangrail en belandde vervolgens in een sloot aan de rechterzijde van de weg.

Tijdens de rit werd ook nog een andere auto geraakt. In die auto zaten twee inzittenden: een 54-jarige bestuurder en een 35-jarige passagier, beiden afkomstig uit Breda. De Bredase mannen raakten, evenals de 22-jarige vrouw met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. Over de aard en de ernst van de verwondingen is niets bekend gemaakt.

De politie heeft uitgebreid technisch onderzoek verricht en was ter plaatse met maar liefst twee voertuigen van de dienst Verkeers Ongevallen Analyse. Verder werden er nog diverse surveillancevoertuigen ingezet. De agenten zetten de A58 op diverse punten af en hebben het verkeer ook enige tijd volledig stilgezet. Hierdoor ontstond een file op de snelweg.

Kuzee is ter plaatse geweest voor de berging. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding beschadigd en moesten worden weggesleept door bergingsbedrijf Kuzee. Aan de staart van de file deed zich overigens ook nog een aanrijding voor. Bij die aanrijding raakte niemand gewond. Wel raakte één auto dusdanig beschadigd dat ook dit voertuig moest worden weggesleept door berger Kuzee.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren