Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Schade langs kustlijn door storm

Toegevoegd: 21-07-2008, 15.27 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De harde wind heeft maandag in combinatie met springtij voor stormschade gezorgd op het Vlissingse strand.

Op het Badstrand moesten volgens de strandwacht diverse afvalbakken halsoverkop worden verwijderd. Op het Nollestrand spoelden ongeveer twintig loopvlonders weg en op het strand bij Westduin viel ongeveer honderd meter aan loopvlonders ten prooi aan de hoge golven.


De strandwacht wil de schade de komende dagen herstellen zodat men opnieuw op tijd klaar is voor de zomerdrukte. Voor het einde van de week worden immers hogere temperaturen voorspeld. Het KNMI verwacht voor vrijdag en zaterdag temperaturen tussen de 25 en de 28 graden celcius.
 
Vlissingen was overigens niet het enige strand waar schade ontstond door de storm met noordwest 7. Op diverse plekken langs de Nederlandse kust zorgden de wind en de golven voor schade. Op het strand bij Zandvoort vielen, net als in Vlissingen, ook vuilnisbakken ten prooi aan de golven. Hier werden ook strandbedden meegenomen door de zee.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stefan (22-7-2008 om 12:35)
Niet zo klagen over het weer. Prima weer als windsurfer. Laat de zomers altijd maar zo zijn. Maarja dit was al lang voorspeld dus ze hadden het best kunnen voorkomen / rekening er mee kunnen houden.
Peer (22-7-2008 om 10:16)
En dat zagen ze niet aankomen, weersvoorspelling was een harde wind en dat het springtij zou zijn was ook bekend.....
Koos (21-7-2008 om 22:17)
Echt belachuluk dat weer. Ze moeten gewoon zorgen dat het in de vakantie goed weer is. Da's toch iets voor de rgering...
Adriana (21-7-2008 om 21:33)
Volgend jaar zitten we met zijn allen in Turkije! Toch?
Ronald (21-7-2008 om 20:23)
Jah laat die zomer nu maar eens komen. Je hebbe nog een paar dage om alles weer op te bouwen. Succes!
Kees (21-7-2008 om 15:38)
Lang leve de zomer, of toch naar warmere oorden.
Cookie-instellingen beheren