Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Flinke brand in woning Oostkapelle

Toegevoegd: 02-08-2008, 17.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
OOSTKAPELLE - In Oostkapelle is zaterdag aan het einde van de middag een flinke brand uitgebroken in een woning.
 
De brand, die woedde in een woning aan de Johan de Pourckstraat brak rond 16.50 uur uit. Blusvoertuigen van de vrijwillige brandweerposten uit Oostkapelle en Serooskerke (W) werden ingezet om de brand te bestrijden.


Toen de brandweer ter plekke kwam, kwamen flinke rookwolken uit de voorzijde van het pand. De vlammen bedreigden de bovenliggende appartementen. Door een snelle inzet van waterstralen kon uitbreiding worden voorkomen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De bijna tachtigjarige bewoonster was om een boodschap, na terugkomst is zij opgevangen bij buren. De schade in het appartement is aanzienlijk, voor de bewoonster wordt tijdelijk elders onderdak verzorgd.

De naast- en bovenliggende appartementen liepen rookschade op. De woningen zijn door de brandweer geventileerd. De stichting Salvage is ingeschakeld om de getroffen bewoonsters en de buren te ondersteunen.

Omstreeks 18.30 uur was het laatste blusvoertuig weer terug in de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niels (2-8-2008 om 18:18)
We waren in de huiskamer aan het praten en ik rook iets aangebrands. Ik bij de oven kijken: niks. Hoor ik ineens brandweer... straat verder was t dus..
Emma (2-8-2008 om 17:47)
Vlak bij ons huis! De hele straat was onder de rook! We waren harstikke bang!
Cookie-instellingen beheren