Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 12 km

Pool krijgt hoge boete na dronken rit

Toegevoegd: 01-08-2008, 12.25 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is donderdag een Poolse automobilist veroordeeld tot een fikse geldboete: 1.900 euro wegens het rijden onder invloed.
 
De 29-jarige man reed rond 23.25 uur over de Nieuwe Haven. Na een blaastest bleek dat hij ongeveer 3,8 keer te veel alcohol gedronken had. In overleg met de officier van justitie werd besloten de man een geldboete te geven van 1.900 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van tien uur.
 
Vooralsnog heeft de Pool de boete niet voldaan. Hij heeft hier nog tot maandag de tijd voor. In afwachting van de betaling van de man is zijn auto in beslag genomen. Deze staat gestald op een politiebureau.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marjoke (3-8-2008 om 15:07)
Dronken Polen is aan de orde van de dag. Er valt niets te (ver)halen bij die mensen , ze hebben niets. Maar kunnen gewoon door gaan. Ken een vrouw die gezichtsreconstructie heeft moeten ondergaan na ongeval veroorzaakt door Pool. Alle kosten voor haar zelf ....
Marjoke (3-8-2008 om 00:12)
Polen die dronken achter het stuur ziten is aan de orde van de dag. In mjn vorige woonplaats is er een vrouw het kanaal ingeslingerd nadat zij door een dronken Pool was aangereden.
Marian (2-8-2008 om 23:53)
Het gaat ook om de mogelijkheid de boete te innen, hier kun je van je bed gelicht worden en moet je eventueel gaan zitten. Maar mensen uit het buitenland moeten gewoon betalen voor ze Nederland verlaten, anders krijg je de boete nooit. Wij moeten in het buitenland ook gelijk betalen.
Aap (2-8-2008 om 18:11)
@pandabeertje nederlanders zitten niet vast na een dronkenrit
Marian (2-8-2008 om 13:30)
Vreemdelingenhaat is pure nonsens, maar de politiek heeft de mond vol over één europa, laten ze dat dan eens waarmaken. Hier iets fout doen, dan geldt dat ook in het land van herkomst, dat is pas eerlijk. Verder vastzetten tot boete is betaald, prima idee.
Godsends (2-8-2008 om 09:41)
Vastzetten voor 50 euries per dag tot bedrag is voldaan, word geschreven POOL omdat andere regels zijn vastgelegd voor buitenlandse bestuurders, heeft niets met vreemdelingenhaat te maken. Mag van geluk spreken dat niemand is aangereden, was een ellende geweest, onder invloed rijden is een misdaad
Cookie-instellingen beheren