Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Pool krijgt hoge boete na dronken rit

Toegevoegd: 01-08-2008, 12.25 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is donderdag een Poolse automobilist veroordeeld tot een fikse geldboete: 1.900 euro wegens het rijden onder invloed.
 
De 29-jarige man reed rond 23.25 uur over de Nieuwe Haven. Na een blaastest bleek dat hij ongeveer 3,8 keer te veel alcohol gedronken had. In overleg met de officier van justitie werd besloten de man een geldboete te geven van 1.900 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van tien uur.
 
Vooralsnog heeft de Pool de boete niet voldaan. Hij heeft hier nog tot maandag de tijd voor. In afwachting van de betaling van de man is zijn auto in beslag genomen. Deze staat gestald op een politiebureau.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Passie (1-8-2008 om 14:48)
Had dit een Belg of een Duitser geweest was deze zijn rijbewijs kwijt en moest hij ook gelijk de boete betalen. Waarom deze Pool dan niet dit is echt niet normaal meer.
Fred (1-8-2008 om 13:57)
Volledig met de vorige spreekster eens
Nel dauve (1-8-2008 om 13:32)
Iedereen, Nederlander of buitenlander maakt niet uit, die dronken achter het stuur zit moet gelijk zonder pardon zijn rijbewijs inleveren voor minimaal 2 jaar plus een flinke boete.
Marian (1-8-2008 om 13:26)
Waarom wordt er met 2 maten gemeten, een nederlander is gelijk zijn rijbewijs kwijt (en terecht), krijgt hoogst waarschijnlijk nog detentie en ook een boete, waarom deze poolse meneer niet? Uiteindelijk niet alleen de lusten van hier kunnen wonen en werken, maar dan ook de lasten, dat is eerlijk.
Motorfreak (1-8-2008 om 13:05)
En terecht dat die een hoge boete krijgt, te hard rijden geen probleem mee maar drank op en dan rijden moet zwaar bestraft worden!
Marja (1-8-2008 om 12:58)
Zo'n persoon zowiezo zijn rijbewijs invorderen en nooit meer op de weg laten, hij heeft gelukkig nu niks veroorzaakt ,maar dit is ongehoord en onverantwoord.
Cookie-instellingen beheren