Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Pool krijgt hoge boete na dronken rit

Toegevoegd: 01-08-2008, 12.25 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is donderdag een Poolse automobilist veroordeeld tot een fikse geldboete: 1.900 euro wegens het rijden onder invloed.
 
De 29-jarige man reed rond 23.25 uur over de Nieuwe Haven. Na een blaastest bleek dat hij ongeveer 3,8 keer te veel alcohol gedronken had. In overleg met de officier van justitie werd besloten de man een geldboete te geven van 1.900 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van tien uur.
 
Vooralsnog heeft de Pool de boete niet voldaan. Hij heeft hier nog tot maandag de tijd voor. In afwachting van de betaling van de man is zijn auto in beslag genomen. Deze staat gestald op een politiebureau.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (1-8-2008 om 20:08)
Wat veel mensen hier vergeten is dat een Belg of een Duitser zijn rijbewijs ook niet hoeft in te leveren in nederland. Dit is namelijk een volslagen nutteloze actie aangezien die invordering in het buitenland niet geldt. Daarnaast is de boete een stuk hoger als voor een local met het zelfde delict.
Vonck (1-8-2008 om 17:55)
3,8x te veel en dan 1900 euri? Belachelijk! Rijbewijs invorderen 5000 minimaal.. en de bak in tot dit bedrag is voldaan. Daarna linea recta terug naar Polen. Of is deze man soms aan het klussen voor de officier?
Rob (1-8-2008 om 17:51)
Ik vind dat deze meneer er veel te goed mee weg komt, als hij zijn boete heeft betaald krijgt hij zijn auto weer terug en kan hij het zelfde geintje weer flikken, rijbewijs afpakken!!!!
Kontro (1-8-2008 om 17:18)
Geen Rijverbod van 10 uur maar 10 uur vastzetten in torentijd, en er voor laten zorgen dat de boete afgegeven wordt bij het politiebureau waarna de man weer mag gaan, rijbewijs invorderen en Eurpees registreren, zodat deze meneer er bij grenscontroles gelijk uit gepikt kan worden.
Lars (1-8-2008 om 17:14)
Die boete van deze pool is wel eve wat duurder dan dat wij als Nederlanders zullen krijgen.
Zoop (1-8-2008 om 17:01)
Hoezo moet erbij staan dat het een pool betreft? Omdat het vooroordeel is dat ze daar flink kunnen kegelen? Of om dat oordeel nog eens aan te dikken? Als een irakees ergens een fikkie steekt, mag dat niet vermeld worden omdat je anders vreemdelingenhaat aanwakkert.
Cookie-instellingen beheren