Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie maakt einde aan relletjes Vlissingen

Toegevoegd: 12-10-2008, 17.23 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met geweld een einde gemaakt aan relletjes op het Arsenaalplein in Vlissingen.


De bezoekers van een feest in het Arsenaaltheater zorgden er de hele avond al voor dat het onrustig was op het plein. Nadat er binnen enkele opstootjes waren ontstaan besloot de politie samen met de beveiliging de groepen uit het theater te verwijderen.

Toen buiten opnieuw ongeregeldheden uitbraken, werd besloten het plein schoon te vegen. Hierbij werd gebruik gemaakt van de lange wapenstok. Ook werden diensthonden ingezet. Eén persoon werd door een hond gebeten. Hij ging er hierna als een haas vandoor.

De politie heeft in totaal zes personen aangehouden. Eén daarvan, een 24-jarige Vlissinger, is in verzekering gesteld en zit nog vast wegens bedreiging. De andere vijf personen, 3 mannen van 18, 19 en 20 jaar uit de gemeente Vlissingen en een 22-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Middelburg, werden allen aangehouden wegens het niet opvolgen van een bevel en/of het verstoren van de openbare orde.

De vijf zijn gehoord en in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld. Rond 04.00 uur, nadat de politie de verschillende groepen had begeleid door de stad, was alles weer rustig in de binnenstad.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaan (16-10-2008 om 17:09)
@ Koen. Ben je weleens in Goes geweest. Elke laatste vrijdag van de maand in El Toro, Shakedown, R&B Feest? Wat nou afschaffen, oke dr is wel eens een vechtpartijtje, maar dat heb je op iedere zaterdag wel! Het is er verder nooit gedonder dus hou op hoor, met je afschaffen
Sjaan (15-10-2008 om 17:15)
Ik was er wel degelijk bij,ik stond er zowat tussen. Me auto stond daar ook,gelukkig geen schade en ik zag heel goed dat er niks gedaan werd door die lui op die fietsen en die andere die daar maar een beetje rondliepen.Op den duur kwamen ze met een wapenstok en de honden,alleen dan doen ze dus wat!
Xx (13-10-2008 om 10:32)
Waarom verbieden?? net of ze in amsterdam/rotterdam enzzz die dingen niet hebben
Koen (13-10-2008 om 08:40)
In heel zeeland Urban en R&B feesten verbieden. Dit is al jaren ellende. Het begon met de schietpartij voor de Nighttrain, veel onrust bij de Hooizolder en nu weer het Arsenaal theater. De rode draad... Urban en R&B. Als ik beleidsmaker zou zijn, wist ik het wel!
An (12-10-2008 om 23:53)
Gewoon een kwestie van een slechte mentaliteit van die lui op zo'n feest. Bij een 80ties party heb je zulke ellende nou nooit. Gelijk afschaffen dus, dan gaan ze maar lekker ergens in de randstad naar zulke feessies. Doei! Zero tollerance beleid, waar blijft het?
Rescue (12-10-2008 om 22:03)
@... en Sjaan. Dan zijn jullie er blijkbaar niet bij geweest. Als je beter had opgelet, had je kunnen zien dat de politie er heel kort op zat. Om 02:30 ongeveer werden er al 2 opgepakt en in de bus geflikkerd. Voordat de boel escaleerde was er genoeg politie en de schade bleef beperkt! Prima toch?
Cookie-instellingen beheren