Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Grote KNRM oefening op Westerschelde

Toegevoegd: 13-10-2008, 09.35 uur
Grote KNRM oefening op Westerschelde
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De diverse KNRM-stations rond de Westerschelde hebben zaterdag een grote gezamenlijke oefening gehouden in de buurt van Hoofdplaat.


De reddingsmaatschappij had een explosie op een sleepboot van Multraship in scene gezet. Er was een brand nagebootst en een deel van de bemanning werd vermist. Anderen waren op een reddingsvlot gestapt en ook waren er diverse gewonden.

De reddingsboten van de stations Breskens, Cadzand, Westkapelle en Noordland schoten te hulp. De brand werd bestreden, er werd eerste hulp verleend aan de gewonden en er werd gezocht naar de vermisten. Deze bleken deels in het water te liggen.

Alle slachtoffers werden bij Hoofdplaat aan wal gebracht waar (fictief) ambulancepersoneel stond te wachten. Helaas kreeg de reddingboot Zeemanshoop op de terugweg naar het station ook nog 'motorstoring'. Dankzij bijstand van de aanwezige collega’s werd ook deze snel terug op haar eigen vaste ligplaats gebracht.

Terug op station konden de redders evalueren en terugzien op een geslaagde en leerzame oefening. Aan de oefening deden ook opstappers mee van het nieuwe reddingsstation Hansweert. Zij waren verdeeld over de diverse reddingboten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (13-10-2008 om 19:06)
Gaaf he zo,n oefening
Cookie-instellingen beheren