Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

KNRM haalt jacht uit veiligheidslijn

Toegevoegd: 30-10-2008, 08.31 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De KNRM heeft dinsdagavond een kajuitzeiljacht uit de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering gered.


Het jacht, de 'El Delfin' van 14 meter lang en afkomstig uit Luxemburg, was onderweg van IJmuiden naar de haven Roompot Marina. Door een navigatiefout kwam het bootje echter in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering vast te zitten.

In eerste instantie trachtten alleen de opstappers van de reddingboot Harder het jacht uit de lijn te halen, maar dat lukte niet en zodoende werd ook de reddingboot Koopmansdank ter plekke gestuurd. Ook daarna lukte het echter niet om het jacht los te krijgen en zodoende werd besloten de lijn door te snijden.

 
Het kajuitzeiljacht is daarna door de Koopmansdank naar de binnenhaven Noordland gebracht en aldaar afgemeerd. De resten van de veilgheidslijn zijn daarna veilig gesteld en de schade gemeld aan verkeerpost Wemeldinge en de Rijkswaterstaat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rens (30-10-2008 om 15:45)
Prima werk weer van de mannen vande KNRM. Staan altijd voor je klaar want het ongeluk/pech zit altijd in een klein hoekje te wachten.
Cookie-instellingen beheren