Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

WZE werkt aan verkeersveiligheid Tholen

Toegevoegd: 06-11-2008, 09.45 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) gaat deze maand diverse maatregelen doorvoeren die de verkeersveiligheid moeten bevorderen. Directe aanleiding is een reeks ernstige aanrijdingen, waarvan sommige met dodelijke afloop.


Op de Oudelandsedijk tussen Sint-Annaland en Stavenisse zal de maximumsnelheid halverwege deze maand worden verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Deze verlaagde snelheid gaat ook gelden op de Anna Vosdijk en Zoetwaterweg. Bovendien komt er geregeld een mobiele radardisplay die de weggebruikers bewust maakt van hun snelheid. Ook zullen Zone-60 borden worden geplaatst om de wijziging aan te geven.
 
 

Het kruispunt Langeweg-Groenweg nabij Tholen gaat volgend jaar op de schop. Uit onderzoeken van de gemeente en het waterschap is gebleken dat op deze kruising regelmatig ongelukken gebeuren. Vermoedelijk komt er een verkeersplateau zodat mensen snelheid moeten minderen zodra ze de kruising naderen.

Met het aanleggen van een speciaal fiets- en voetpad langs de Stoofweg bij Sint-Annaland zal voor het Waterschap een wens in vervulling gaan. Het schap wil al jaren een speciaal fietspad, maar nu de gemeente hier aan wil bijdragen zal het pad sneller kunnen worden gerealiseerd. Het fietspad kan er in 2010 liggen, mits er binnenkort wordt gestart met de voorbereidingen.

Het Waterschap is nog bezig met het opstellen van een verbeterplan voor de oversteekplaats nabij de kruising Rijksweg-Oostdijk in Sint Philipsland. Mensen vinden deze kruising namelijk onveilig. Het is nog niet duidelijk welke maatregelen hier genomen kunnen/zullen worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jro (7-11-2008 om 09:08)
De weg van Stavenisse naar st Annaland wordt er niet veiliger van, de berm is er gewoon gevaarlijk sinds het asfalt is vernieuwd, en de berm niet is verhoogd, bij tegemoetkomende vrachtwagen moet je de berm in, ik zou zeggen :verbreden die weg , of op zijn minst doorgroeitegels plaatsen!
Lianne van es (7-11-2008 om 09:04)
De kruising oostdijk rijksweg is geheel ovezichtelijk en als degene die op de rijksweg zitten zich aan de 80 kilometer houden die er voor geldt, is er geen enkel probleem. De meeste bestuurders rijden echter te hard op dat punt.
Cookie-instellingen beheren