Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen- en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee brandjes in woningen Yerseke

Toegevoegd: 03-11-2008, 18.41 uur
Door: Brandweer Yerseke
YERSEKE - De brandweer van Yerseke is dit weekeinde twee maal uitgerukt voor branden in woningen in Yerseke.


Vrijdagmiddag rond kwart voor twee werd de blusgroep Yerseke gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Vletstraat te Yerseke. Ter plaatse gekomen bleek de bewoner gealarmeerd te zijn door een afgaande rookmelder op de overloop.

De overloop en de zolderverdieping van de woning stonden vol rook. In het trapgat bevondt zich de schoorsteenpijp die met hout was betimmerd. Deze betimmering was in brand geraakt. Door deze betimmering te verwijderen en af te blussen was de brand onder controle.

 
De eveneens ter plaatse gekomen ladderwagen uit Goes heeft nog geassisteerd bij het uit voorzorg vegen van hetschoorsteenkanaal. Twee uur na de melding keerden de voertuigen weer terug naar de kazerne.

Zondagmiddag rond kwart over vijf werd de blusgroep Yerseke wederom gealarmeerd voor een binnenbrand in de Wilhelminastraat eveneens in Yerseke. Daar bleek dat de wasemkap kortsluiting had gemaakt en in brand was geraakt. Door de bewoner werd 112 gebeld en heeft in allerijl de wasemkap gedemonteerd en naar buiten gegooid.

Na inspectie van de afzuiginstallatie en wafvoerpijp met de warmtebeeldcamera van het gealarmeerde hulpverleningsvoertuig van Kruiningen keerden de bluslieden van Yerseke na een kleine drie kwartier weer terug naar de kazerne.

Bij beide branden is Stichting Salvage ter plaatse gevraagd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren