Weerbericht:
Meest bewolkt en lokaal af en toe regen, dinsdag in het westen kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

RTL Nieuws klaagt over rechtzaak Zaamslag

Toegevoegd: 13-11-2008, 22.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - RTL Nieuws heeft bij de Middelburgse rechtbank geklaagd over het feit dat zij niet bij de rechtzaak van de in Zaamslag vermoorde Peter Herwegh aanwezig mocht zijn. Dat meldt DeJournalist.nl.


Omroep Zeeland, de PZC en een verslaggever van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) mochten als enige bij de behandeling van de zaak aanwezig zijn. De zaak vond achter gesloten deuren plaats, maar voor deze drie media had de rechtbank een uitzondering gemaakt. En dat is tegen het zere been van RTL Nieuws. Zij vindt dat de rechtbank onterecht ongelijkheid creërt tussen de verschillende media. Er is immers een 'willekeurige scheidingslijn' getrokken tussen de media, aldus RTL.
 
 
RTL hoopt dat in de toekomst bij soortgelijke rechtzaken overleg mogelijk is zodat de pers toch verslag kan doen van de zitting, bijvoorbeeld door een ruimte in te richten van waaruit de zitting op een televisie te volgen is.
 
Voor zover bekend heeft de rechtbank nog niet gereageerd op de klacht van RTL Nieuws, die overigens ook kenbaar is gemaakt bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henniw (19-11-2008 om 20:43)
Zoals het er nu uitziet, zal de familie van de moordenaar nooit nog enig recht krijgen in Zaamslag een leven verder op te bouwen! Zeker na de wel erg lichte veroordeling, kunnen die lui hier beter verkassen! Siberie misschien? Niks medegevoel! WEGWEZEN!
Louis (16-11-2008 om 10:07)
Ik snap de ophef van RTL niet... Of zijn ze te trots om de beelden / info van omroep zeeland (tegen betaling) over te nemen??
Clingenaar (15-11-2008 om 02:14)
En terecht hoe minder blabla hoe liever, het is voor Zaamslag/en familie al erg genoeg, men moet daar het leven weer oppakken na deze verschrikkelijke gebeurtenis.
Bart (14-11-2008 om 18:36)
Goede zaak, om deze sensatiezender te weren, laten ze naar Zeeland komen om de leuke dingen te op te nemen!
Sander (14-11-2008 om 15:35)
Het is niet over een circus maar gewoon een feit om land wakker te schudden dat de jeugd steeds harder wordt en dat er al doden en gewonden vallen en we hebben vrijheid van pers en mag het gewoon belicht worden en niet doodzwijgen.
Miriam (14-11-2008 om 15:29)
Gelijk heeft de rechtbank om NIET te reageren op die onzin van RTL! Dit betreft zeeland zo simpel is het. Er word bovendien VEEL TE VEEL in de MEDIA gebracht, daar dat de criminaliteit zo hoog is! Daar zouden ze eens aan moeten werken in plaats van de rechtbank lastig te vlalen met onzin!
Cookie-instellingen beheren