Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 17 km

Truck met kunststof gekanteld in Zaamslag

Toegevoegd: 21-11-2008, 10.46 uur
Truck met kunststof gekanteld in Zaamslag
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Op de Terneuzensestraat tussen Terneuzen en Zaamslag is vrijdagochtend een vrachtwagencombinatie met kunststof gekanteld.

De Duitse truck, met een gewicht van vijftien ton, kantelde rond 10.40 uur ter hoogte van restaurant De Kraag nadat deze was gegrepen door een harde windvlaag. De brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen om de chauffeur te bevrijden. Het slachtoffer raakte echter niet bekneld en kon door omstanders uit de cabine worden gehaald.


De 55-jarige chauffeur raakte lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd maar kon na onderzoek weer terug naar zijn truck. Hij had alleen wat last van zijn nek en ribben. Het verkeer werd omgeleid via Spui en Magrette. Bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen slaagde er rond 13.30 uur in de vrachtwagen weer op zijn wielen te zetten. Omdat deze niet meer wilde starten, is de combinatie weggesleept.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daniel (22-11-2008 om 21:32)
Hallo, ik was ter plaatse vlak nadat t ongeval gebeurd was. Ik heb nog geholpen en moet meegeven dat er zeer maar dan ook zeer zware windstoten stonden. ik vind de reactie van de heren dan ook een beetje "TE". Tegen zulke windstoten kun je bijna niets doen.
Matthijs (22-11-2008 om 18:01)
Peter en Rinus, geen idee wat wind doet op een vrachtwagen? volgens mij niet. Open vlakte, harde wind met zeer harde windstoten aan de zijkant. Weet niet wat jullie rijden, maar iig geen vrachtwagen. En er hadden wel... ik had de lotto wel kunnen winnen.
Peter (22-11-2008 om 11:37)
Inderdaad Rinus, helemaal mee eens, er hadden schoolkinderen op dat fietspad kunen fietsen, wagen in belag nemen ter controle, en na goedkeuring pas weer de weg oplaten, tevens tacograaf bestuderen op gereden snelheid.
Rinus (21-11-2008 om 21:01)
Hier uit blijkt dat er niet veel hoeft te gebeuren om deze vracht auto's op hun zij te krijgen. Testen zouden toch uit moeten wijzen dat dit een gevaar op de weg is. Je zal er maar aan komen??
Cookie-instellingen beheren