Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in voormalig hotel Britannia Vlissingen

Toegevoegd: 29-12-2008, 17.22 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In het voormalige hotel Britannia aan de Vlissingse Boulevard heeft maandag een middelbrand gewoed. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.
 
De melding van de brand in het leegstaande complex aan de Boulevard Evertsen kwam rond 15.10 uur binnen. Direct na het uitbreken van de brand op de vierde verdieping kwamen bij de alarmcentrale diverse telefoontjes binnen. De brandweer zette daarop twee bluswagens, een hoogwerker en een ladderwagen in.


Met behulp van de ladderwagen werd een straal hoge druk naar boven gebracht waarmee de brandende inventaris kon worden geblust. Uitbreiding naar de naast en bovengelegen kamers is hiermee voorkomen. Het gebouw is na het blussen van de brand geventileerd.
 
Rond 15.40 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, trok veel bekijks. Een gedeelte van de boulevard was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Er is brand-, glas- en rookschade in de kamer en hal van de vierde verdieping. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddy b (31-12-2008 om 03:17)
Het word zo te zien alleen maar als reclame muur gebruikt. Stop er idd dakloze mensen in dan hebben die ook een beschutte plaats dezer dagen wat voor nu heeft het anders een leeg gebouw
B. (30-12-2008 om 21:25)
Helaas, een leeg panden vragen vaak om problemen. Gemeente maak er een jongerenhotel van???!!! Met soos voor hangjeugd op begane grond? Geef toe, de graffitti misstaat niet al ben ik er als 30+ niet gek op t fleurt t gebouw wel op.
Jan van Souburg (30-12-2008 om 17:28)
@Nickey ik weet niet hoe oud u bent maar hotel Brittania staat er een flink aantal jaren langer dan de appartementen. Als men dan na de koop van zo'n appartement er achter komt dat het niet is wat u wilde dan is dat u probleem Om hiervoor een exploitant failliet te laten gaan is een grof schandaal
Nickey (30-12-2008 om 13:20)
Als u Jan van Souburg ,een appatement met mooi uitzicht, op de boulevard koopt,zou u het dan fijn vinden dat er een gebouw u zicht en zon wegneemt?Dan praat ik weer weleens met u.
Graffitischrijver (30-12-2008 om 12:28)
Sorry hoor maar k vind dat dit gebouw dus echt nog een paar jaartjes mag blijven staan gewoon helemaal volspuiten k hoor veel posietieve reacties van mensen dat ze het gebouw nu dus juist wel mooi vinden laat maar lekker 10 jaar staan! maak er gewoon een jeugdcentrum van ofzo come on vlissinge
Jan van Souburg (30-12-2008 om 09:32)
Even een op frisser, de leegstand van het gebouw komt door een aantal buurmannen die alleen omdat ze waarschijnlijk iets minder zonlicht per dag zouden hebben alle mogelijke plannen voor het gebouw met alle mogelijke procedures hebben tegen gehouden. Dit was te verwachten. Heren bedankt!!!!!
Cookie-instellingen beheren