Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Granaat en mijn op strand Westduin Vlissingen

Toegevoegd: 09-03-2009, 10.52 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Op het strand bij Westduin zijn donderdag een granaat en een mijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het werk aan de zwakke schakel Nolle-Westduin is daarom stilgelegd. Dat meldt het Waterschap Zeeuwse Eilanden.


De explosieven werden donderdag gevonden. Een bomexpert heeft de gevonden projectielen vrijdag onderzocht. Hierna is besloten het werk stil te leggen. Vandaag komt de Explosieven Opruimingscommando de gevonden explosieven opruimen.

De granaat en de mijn zijn gevonden bij het Nollestrand, in de buurt van overgang Zwanenburg. Het waterschap heeft dit gebied afgezet voor het publiek tot de explosieven opgeruimd zijn. Het strand blijft wel bereikbaar voor iedereen.

Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt of er nog meer explosieven in het gebied liggen. Tot die tijd wordt er niet aan de kustversterking gewerkt. De werkzaamheden aan de infrastructuur gaan wel door. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang het werk wordt stilgelegd en of dat tot vertraging van het project zal leiden.

De werkzaamheden van Projectbureau Zeeweringen aan de Boulevards ondervinden geen hinder van deze ontwikkelingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (9-3-2009 om 17:47)
?¿? hadden ze daar nog geen onderzoek naar gedaan dan ? het is toch geen geheim dat daar flink gebombardeerd is in het verleden ? het moet daar nog bezaaid liggen met dergelijk spul. vreemd hoor.
Daniel (9-3-2009 om 15:57)
Niks aan de hand, het bleek om een lege tegaan.
Cookie-instellingen beheren