Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Twee inbraken binnen een dag tijd

Toegevoegd: 12-05-2009, 09.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Langevielesingel in Middelburg is twee keer binnen een dag ingebroken. Bij de tweede inbraak wist de bewoner de dader zelf aan te houden.


De 50-jarige man werd rond 17.30 uur op heterdaad betrapt door de bewoner zelf. De bewoner was net terug van een bezoek aan het politiebureau. Hij had daar aangifte gedaan van een inbraak die op zondag was gepleegd in zijn woning. De bewoner heeft de 50-jarige inbreker, afkomstig uit Middelburg, in huis gehouden totdat de politie ter plekke was.

De 50-jarige is in verzekering gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (12-5-2009 om 18:58)
Geldt ook voor overtredingen/strafbare feiten buitenshuis. Of kijken we nog steeds de andere kant op als we getuige zijn?. Het is wel zo dat je eerst de Politie moet bellen als je van een heterdaad getuige bent! Let wel je op eigen veiligheid, maar aanhouden bij een heterdaad is niet strafbaar!!!!
GoedRecht (12-5-2009 om 18:52)
Mooi gedaan...gelukkig dat een ieder de bevoegdheid heeft op grond van art. 53 Wetboek van Strafvordering den verdachte aan te houden op heterdaad !!!
Anti inbrekers (12-5-2009 om 18:05)
En morgen loopt de dader weer op straat, als ik iemand in mijn huis tref die daar niet hoort dan mag hij/zij smeken om de politie, ik laat niks van ze heel,moeten ze maar leren van andermans spullen af te blijven wie nie horen wil moet maar voelen toch?
Sirenia (12-5-2009 om 15:09)
Je mag als je iemand op heterdaad betrapt aanhouden hoor.. Alleen als het echt op heterdaad was! En dat was het.. Dus die man die heeft aangehouden heeft zijn werk goed gedaan
B. (12-5-2009 om 15:02)
Geweldig gedaan, niet geheel ongevaarlijk maar gelukkig een dief gepakt! Tja... vrijheidsberoving??? beter dan beroofd worden in dit geval!
Crusader (12-5-2009 om 13:40)
Hoe durft die bewoner dit? dat is toch vrijheidsberoving! hoop dat ie hem wel een kop koffie heeft aangeboden anders zit ie straks nog langer in torentijd als die inbreker:) er is hier maar een remedie dwijl met zo een figuur heel het huis door en geef hem daarna een lift.. Den haag wordt wakker!!
Cookie-instellingen beheren