Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

VVD stelt vragen over blustankwagens

Toegevoegd: 12-05-2009, 09.08 uur
Door: Roland de Jong
BURGH HAAMSTEDE - De VVD-fractie van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheid om bij de gemeentelijke brandweer een watertankauto te stationeren.
 
De afgelopen tijd zijn voor Middelburg en Terneuzen dergelijke bluswagens aangeschaft. Dick Meulblok, binnen de Schouwse VVD-fractie verantwoordelijk voor veiligheid, wil meer weten over de wagens naar aanleiding van een brand die onlangs in het buitengebied van Kerkwerve woedde. Bij die brand was de beschikbaarheid van voldoende bluswater tijdelijk een probleem.
 
 
 


Mede door de aanwezigheid van de honderden hectares natuurgebied binnen de gemeente vraagt de VVD zich af of het Schouwse college wil onderzoeken of het wenselijk is dat ook binnen die gemeente een watertankauto wordt gestationeerd. Op termijn moeten binnen de gemeente ook ruim honderd ondergrondse brandkranen worden vervangen om aan de wettelijke normen te voldoen. Daarmee zou een bedrag van zo'n 400.000 euro zijn gemoeid. De VVD denkt dat de aanschaf van zo'n tankwagen hier wellicht ook mogelijkheden voor biedt.
 
In de brief van de VVD wordt gevraagd om een onderzoek. De partij wil weten of de gemeente na dit onderzoek nog steeds de garantie kan geven dat de beschikbaarheid van voldoende bluswater is gegarandeerd zodat de veiligheid van burgers en de omgeving blijft gewaarborgd. Of de gemeente de zaak ook daadwerkelijk gaat onderzoeken is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (12-5-2009 om 11:13)
Er staat al een aantal jaar een watertank van 5000 liter op post Haamstede
Cookie-instellingen beheren