Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Botsing met losgeschoten aanhanger

Toegevoegd: 21-05-2009, 12.11 uur
Botsing met losgeschoten aanhanger
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Een losgeschoten aanhanger heeft woensdag voor een ongeluk gezorgd op de Ruiterplaatweg bij Kamperland.


Een 38-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland reed rond 10.30 uur over de Ruiterplaatweg komende uit de richting van Kamperland. Rijdend over een drempel raakte het neuswiel van zijn aanhanger de drempel waardoor deze van de trekhaak schoot.

De aanhanger kwam terecht op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer en raakte daarbij de auto van een 68-jarige man uit Breda. Er raakte niemand gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oude kar (21-5-2009 om 18:55)
Ik weet niet of je wel eens naar dat staalkabeltje gekeken hebt?? Dat is zo dun dat het echt geen hele kar mee trekt. En dan zou je schade aan je eigen auto hebben. Ben je WA is het niet verzekerd. Deze kar raakt een andere auto en dus is de schade gewoon verzekerd. Lijkt me dus geen dure les.
Ronald (21-5-2009 om 18:30)
Je moet de breekkabel (of ketting) dan wel vast maken hé, dan had dit niet kunnen gebeuren. Ik zou niet graag de rekening betalen van de schade, als ik zo naar de foto kijk.
O.Winkelman (21-5-2009 om 18:21)
Rachel... lees eerst de verkeersregels aub alvorens iets te roepen. Op foto is de aanhanger een enkelasser dus waarschijnlijk <750kg oftewel: geen losbreekinrichting verplicht
Leon (21-5-2009 om 18:21)
@Rachel, Een breek kabel heeft geen enkele zin! dit is een ongeremde aanhanger zo te zien, daar moet een kettingkje aan! Het is blijft gevaarlijk als zo'n ding losschiet. Ook bij geremde aanhangers als deze los schieten als deze zeker ongeladen, staan ze direkt stil... ook link zou ik denken!
René (21-5-2009 om 17:54)
Het aankoppelen schijnt voor veel mensen toch een te grote uitdaging. Nu gelukkig geen persoonlijk letsel maar wat als zo'n ding tegen een fietser, bromfietser, motorrijder of zomaar een voetganger schiet? Het wordt tijd bij dit soort zaken het rijbewijs van de veroorzaker een tijdje in te nemen.
Rachel (21-5-2009 om 13:31)
En daarom is er de extra beveiliging, de zgn. breekkabel, die verplicht is om deze aan te sluiten. Een extra zekering..... Ja dit is een erg dure leerles!! Hopelijk heeft de tegenpartij geen lichamelijk letsel en niet te hoge schade
Cookie-instellingen beheren