Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Explosies bij zeer grote brand

Toegevoegd: 13-06-2009, 19.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
SINT MAARTENSDIJK - Bij de zeer grote brand die op dit moment woedt aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk zijn drie grote explosies geweest. De brandweer moest daarom tijdelijk een deel van de bluswerkzaamheden staken.


Twee explosies vonden even na zeven uur plaats. Ook later op de avond deed zich nog een grote explosie voor. Direct na de explosies klapten gevels kapot en ontstonden nieuwe felle uitslaande branden. Aan het einde van de avond stond een bedrijfsoppervlakte van 150 bij 150 meter volledig in brand. Het vuur ontstond bij een bedrijf waar onder meer pinda's worden verwerkt.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was er geen gevaar voor de omgeving omdat de vrijgekomen rook vrijwel kaarsrecht omhoog ging. Wel zijn er continu metingen verricht om te kijken of er gevaarlijke stoffen vrijkwamen.

Zie ook:
- 13/06/2009: Zeer grote brand in Sint Maartensdijk


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.Burgers (14-6-2009 om 14:29)
Mijn collega's en ik stonden gisteravond in Kruiningen,en ook daar was de rookpluim goed te zien. En vanmorgen op weg naar huis was het nog aan het roken. Een toestandje zei tie! Hulpverleners succes met het bestrijden van de brand.
Mike (14-6-2009 om 10:53)
Ik zag echt vlammen van af de dijk bij wemeldinge en veel opkomende rook
Breskens (14-6-2009 om 09:30)
Zelfs uit zeeuws vlaanderen worden er tankautospuiten gealarmeerd waar onder biervliet 5633
Rook pluim (14-6-2009 om 08:19)
Ik zag de rook ook van uti terneuzen
B. (14-6-2009 om 06:16)
Wat een brand, erg hoor! Lees net dat de brandweer weer overal vandaan(o.a. Baarland, Biervliet) wordt opgeroepen om af te lossen dus dat is nog niet geblust! Pluim voor de brandweer! Sterkte voor getroffen bedrijven!
So... (14-6-2009 om 06:07)
Tja Roy, voor Terneuzen, midden Zeeland, noord Beveland ook allemaal grip 2 oproepen. Groot alarm dus! Terneuzen is toch ook een stukkie weg denk ik. Zag op de foto n auto van de luchtmacht?
Cookie-instellingen beheren