Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Actiecentrum gedupeerden brand Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 15-06-2009, 18.00 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
SINT MAARTENSDIJK - Voor gedupeerden van de grote brand in Sint Maartensdijk is een speciaal actiecentrum gestart.


Het actiecentrum 'CRAS' (Centrale Registratie en Afhandeling Schade) registreert slechts de gemelde schade die als gevolg van de brand is ontstaan. Daarnaast moet de gedupeerde zelf nog contact opnemen met zijn/haar verzekeringsmaatschappij.

Schaderegistratie is volgens de gemeente Tholen vooral van belang om een zo juist en zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de schade. Bij de registratie wordt een omschrijving van de aard en omvang van de schade vastgelegd, alsook de gemelde financiële omvang van door elk van de benadeelden aangegeven schade.
 
Gedupeerden kunnen zich melden in het gemeentehuis aan het Hof van Tholen 2 in Tholen bij de receptie en vragen naar een medewerker van het actiecentrum CRAS. Het actiecentrum CRAS is telefonisch bereikbaar op nummer 0166-668200 of via de e-mail op [email protected]. Het centrum is zeker tot woensdag 1 juli bezet.

Gedupeerde bedrijven die op zoek zijn naar vervangende bedrijfsruimte kunnen contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Tholen, dhr. H. Kieviet. Gedupeerde omwonenden op het bedrijventerrein kunnen zich wenden tot mevrouw Gerritsma. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 0166-668 200.

Medeleven
De getroffen bedrijven zullen in de loop van vandaag een brief ontvangen van het College van Burgemeester en Wethouders van Tholen, waarin gevoelens van betrokkenheid en medeleven worden overgebracht aan eigenaren, familie en medewerkers. Tevens zal er een tweede brief verstuurd worden naar alle bedrijven op het bedrijventerrein, waarin begrip wordt gevraagd voor eventuele overlast. Verder zullen er brieven verstuurd worden aan Goedhart BV en Geuze BV die spontaan hulpverlenende instanties gefaciliteerd hebben tijdens de brand.

De gemeente Tholen merkt overigens wel op dat het water in plassen en sloten op en rond het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk bruinig van kleur kan zijn. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens de bluswerkzaamheden het bluswater in aanraking is geweest met de aanwezige olie in het pindaverwerkingsbedrijf. De aanwezigheid van de bruinige kleur in het oppervlaktewater heeft geen gevolgen voor de volksgezondheid.

Zie ook:
- Onderzoek naar kwik bij brand Sint Maartensdijk (14-06-2009)
- Blussen grote brand duurt nog dagen (14-06-2009)
- Rookpluim enorme brand goed zichtbaar (13-06-2009)
- Explosies bij zeer grote brand Sint Maartensdijk (13-06-2009)
- Zeer grote brand in Sint Maartensdijk (13-06-2009)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno oosdijk (16-6-2009 om 07:31)
Zo dat is echt erg
Cookie-instellingen beheren