Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste huiler op strand Vlissingen

Toegevoegd: 17-06-2009, 09.09 uur
Eerste huiler op strand Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Op de glooiing bij de Boulevard de Ruijter in Vlissingen is maandag de eerste Zeeuwse huiler aangetroffen. Het jonge zeehondje is gevangen en naar Zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen gebracht.


Het dier werd gevonden door voorbijganers. Via de politie werden de strandwachten en de EHBZ ( Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) afdeling zuid West gewaarschuwd om het hulpeloze diertje te vangen. Binnen enkele minuten waren strandwachten met een speciale rieten mand ter plaatse en kon een medewerker van de EHBZ het diertje tussen de spekgladde keien vastpakken.

Het sterk verzwakte diertje kon vervolgens worden gevoerd waarna het door de EHBZ naar de zeehondencreche werd overgebracht. Jonge pasgeboren zeehonden zijn afhankelijk van moedermelk. Zonder opvang zijn zij ten dode opgeschreven. Over circa 3 maanden zal de zeehond, die de naam Michiel de Ruijter heeft meegekregen, weer in de Zeeuwse wateren worden uitgezet.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Djo! (18-6-2009 om 14:20)
Wat een moppie! ik hoop dat ie het haalt!
Engeltje (17-6-2009 om 09:45)
Goed werk zijn er toch nog mensen die om dieren geven. Voor het zelfde geld lieten ze het beestje doen en zou het misschien sterven
Cookie-instellingen beheren