Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 16 km

Bloedproef na afwijkende blaastest

Toegevoegd: 31-07-2009, 09.03 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige man uit de gemeente Veere. De man had bijna drie keer te veel alcohol genuttigd.


De man reed rond 23.50 uur over het Molenwater in Middelburg toen hij werd gecontroleerd door de politie. Hij moest een blaastest ondergaan. Die gaf aan dat de man drie keer te veel had gedronken.

Op het bureau werd een ademanalysetest gedaan. Deze gaf echter tot twee maal toe een andere uitslag aan. Het verschil tussen de beide keren bedroeg 10 procent. De man vroeg daarom een tegenonderzoek aan. De kosten hiervoor zullen op de verdachte worden verhaald.
 

Een arts heeft bloed afgenomen. Dat is verstuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Daar wordt gekeken hoeveel de man precies had gedronken. Deze uitslag zal volgens de politie duidelijk maken of de man zijn rijbewijs wel of niet kwijtraakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tijger (2-8-2009 om 10:19)
Hoezo wat een gedoe??? Wees blij dat er regels zijn voor zoiets als bewijs-voering e.d. . Stel dat men niet goed werd van medicijn of hersenbloeding en politite denkt dat je dronken bent, dan ben je blij met legaal bewijs !!!
Poema (1-8-2009 om 13:01)
Wat een gedoe! Of hij nu 2x of 3x te veel gedronken heeft, hij heeft dus veel te veel gedronken en daarom rijbewijs afpakken. Er wordt veel te laks omgegaan met zulke dingen. Te veel is te veel dus rijbewijs kwijt voor minstens een jaar.
Cookie-instellingen beheren