Vernielingen op Franse begraafplaats

Toegevoegd: 13-09-2009, 20.11 uur

Door: Roland de Jong
KAPELLE - Op de Franse begraafplaats aan de Kitskinderscheweg in Kapelle zijn dit weekeinde meerdere vernielingen gepleegd.

Vanmiddag werd rond 14.30 uur ontdekt dat elf grafmonumenten vernield waren. Van de 11 monumenten waren er 10 kruizen van Noord-Afrikaanse en Franse soldaten. Eén grafmonument was in de vorm van een Davidsster en deze is verdwenen.

Op de Braanjenweg zijn bermpaaltjes uitgetrokken. Die zijn even verderop, op de Goesestraatweg, in een reclamebord gestoken. Vermoedelijk zijn alle vernielingen in het afgelopen weekend gepleegd.
 

De Zeeuwse politie is op zoek naar eventuele getuigen. Mensen die iets meer weten van deze vernielingen worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Ook kunnen zij zich melden op het politiebureau in Kapelle.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jack (15-9-2009 om 19:59)
Niet te geloven,deze daders hebben schijnbaar geen enkele moraal of waardering voor het feit dat zij in vrijheid [wat zij niet waard zijn] kunnen leven,door de offers welke door jongens en meisjes die even als zij ook jong waren en ook van het leven wilden genieten gaven.
Veteraan (14-9-2009 om 18:00)
Als ze de daders pakken deze op hun knieen vergevenis laten vragen bij de nabestaanden. Ook een puntje opvoeding gemist denk ik. Totaal geen respect meer tegenwoordig nee dat laten ze aan de leerkrachten op school over ipv aan de ouders.
Ruben van Dijk (14-9-2009 om 17:50)
Echt erg!Dat doe je toch niet! Iets als aandenken van iemand die gestorven is, vernielen!!!
Seith (14-9-2009 om 07:55)
SCHANDALIG, als ze de schuldigen hebben,dan alles laten betalen en anders gaan ze alles maar opknappen
Peter (14-9-2009 om 00:09)
Dronken zijn is van alle tijden... Gezellig luidruchtig over straat zwalken en zingen ook... Tegenwoordig haalt de jeugd blijkbaar zijn vertier uit het doodschoppen van mensen en begraafplaatsen vernielen.... Heel erg jammer!
JCVW1 (13-9-2009 om 22:05)
Hoe haal je het in je hoofd een kerkhof te vernielen. doe als je dan toch iets wilt de tuin van je moeder, Ga de rotzooi zelf maar opruimen en meld je bij de politie en de ouders van deze jongens