Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beschoten poes moet oog missen

Toegevoegd: 02-11-2009, 19.26 uur
Door: Roland de Jong
SCHORE - Vrijdag is in Schore een poes een oog kwijtgeraakt nadat deze was beschoten met een hagelgeweer. Dat heeft de politie bevestigd.


Volgens de eigenaar van de poes is de kogel via de wang de oogbol binnengedrongen. Het dier is naar de dierenkliniek in Yerseke gebracht. Daar is een röntgenfoto gemaakt. De zwaar-beschadigde oogbol is door een dierenarts verwijderd. Volgens de eigenaar maakt de poes het naar omstandigheden goed.

De politie heeft vandaag aangifte opgenomen in de zaak. Er is echter geen enkel spoor naar de schutter. De eigenaar van de poes denkt echter dat er sprake is van een doelbewuste actie.
 
 
"Het slachtoffer is een zogeheten schildpadpoes en verwarring met een konijn lijkt daardoor onwaarschijnlijk. Wij vrezen dan ook voor herhaling." Het lijkt er op dat de politie vooralsnog echter niet veel in de zaak kan betekenen omdat niet duidelijk is wie de kogel heeft afgevuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oplossing (4-11-2009 om 13:48)
..vervolg Dames en heren bestuurders: tijd voor een wettelijke oplossing, lijkt me. Bijvoorbeeld: ook kattenbelasting heffen. Als katten los mogen blijven lopen, dan honden ook. Hondenpoep moet worden opgeruimd (door eigenaar wel te verstaan), dan kattenpoep ook. Zie vervolg..
Oplossing (4-11-2009 om 13:47)
Los van dat wat de poes is overkomen, wordt in deze discussie weer eens ernstig duidelijk dat de meningen verdeeld zijn m.b.t. overlast van katten. Slechts een enkele kattenbezitter neemt de overlast serieus en houdt de katten binnen. Zie vervolg...
Invlissable (4-11-2009 om 13:29)
Daarentegen vindi k de hondenstront van de hond van de buren op mijn stoep weer irritant... Om dan maar gelijk op zo'n dier te schieten lijkt me wat overdreven. Je kunt ook gewoon tolerant zijn, of als je weet van wie het dier is, de eigenaar aanspreken. Het dier kan er namelijk niets aan doen!
Invlissable (4-11-2009 om 13:28)
Onze kat loopt ook buiten, maar doet zijn behoefte netjes binnen op de bak én houdt de andere katten uit mijn tuin! Neemt niet weg dat ie wel bij de buren in de tuin loopt en ik kan me voorstellen dat de buurman dat irritant vind...
Vlissinger (4-11-2009 om 11:08)
@Vlissingse (3-11-2009 om 13:31 uur) Damn right! Blijf toch es van die dieren af. Hoe kun je nu zo smal denken en niet zien wat een pijn je dat beestje doet; jagers schiet je ook niet af omdat ze in de weg lopen of lawaai maken -> houd die mensen maar binnen.
Anonimus (4-11-2009 om 10:31)
Sterkte voor de baas en de kat. iedereen die zegt katten binnen, dan ook honden binnen die poepen ook bij mij voor de deur, allemaal onzin je kan een kat ook wegjagen met een straaltje water
Cookie-instellingen beheren