Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 28 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dees (4-12-2009 om 09:32)
Jeetje, wat een verschrikkelijk mens. Wie doet er zoiets, flink straffen deze dader. Dit maak me echt woedend. Ik wens de hond en zijn baasje veel sterkte toe.
Hondenliefhebster (4-12-2009 om 08:50)
....en voor degene die de hond heeft aangereden(laffaard) mag van mij een zeer hoge straf krijgen is namelijk gewoon een misdrijf: "doorrijden na een ongeval"! De Wet moet bijdeze ook veranderd worden want DIEREN zijn voor de Wet nog steeds een Ding in plaats van een wezend leven !
Hondenliefhebster (4-12-2009 om 08:44)
DIMA Waar staat beschreven dat honden niet "los" MOGEN lopen???Dit slaat nergens op als het een jong kind zou betreffen zou er heel anders gereageerd worden.Ik wens het Baasje en de Hond heel veel sterkte toe !
Kita (4-12-2009 om 08:24)
Ten eerste hoop ik voor de hond dat die het red, maar als je dan toch met de fiets wil en de hond doe het verantwoord. Hou je hond rechts en vast (er zijn speciale dingen voor aan de fiets te krijgen)en ga niet te hard en als je hem wel los laat is het de baas die de dierenbeul is.
Ja-Ja (4-12-2009 om 07:26)
Wat veel oprechte reactie's.Maar waar waren jullie toen er een Somalie's jongentje 10km werd mee gesleurd door een auto.
Zoop (4-12-2009 om 04:49)
Tragisch, medelijden met het beest. Maar goed, sommige mensen denken dat we nog in de jaren 60 leven en alles zomaar kan en loslopen... Net zoals die mensen met die struikeldraadachtige oprol "riemen", gewoon asociaal en onaangepast. De dieren zijn dan de dupe.
Cookie-instellingen beheren