Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dierenliefhebber (4-12-2009 om 02:55)
Corina ... daar gaat het al fout hé: mijn hond loopt aan de lijn en naast of voor mij, waar ik haar kan zien! Neemt niet weg dat ik het echt asociaal vind wanneer mensen doorrijden na zo'n ongeval, maar uiteindelijk is de eigenaar verantwoordelijk voor de hond & niemand anders!
Sandy (3-12-2009 om 23:23)
Hopelijk voor de hond komt alles goed!! Wat ontzettend zielig!!!
Jaap (3-12-2009 om 23:19)
Kijk dat de hond aan de lijn moet daar ben ik het mee eens. ik doe het soms ook niet en dat is mijn eigen risico maar om nou als bestuurder door te rijden dan heb je echt geen verstand
Corina (3-12-2009 om 22:43)
Dierenliefhebber! Op een zebrapad schrijf ik er nog bij.....en dan heb je het erover dat de baas de hond in de gaten houden moet? Als ik over steek met mijn hond aan de lijn en hij wordt vlak achter mij rug doodgereden door een gek!? wie moet er dan opletten? Aparte manier van denken heb je hoor!
Ton (3-12-2009 om 22:37)
Wat ben je dan een lul dat je doorrijd en een gewond dier aan zijn lot over laat. Om misselijk van te worden. Wat een eikel
Leo (3-12-2009 om 22:31)
Het is van de eigenaar van de hond misschien niet zo verstandig geweest maar als automobilist dien je wel extra alert te zijn wanneer een dier losloopt op de weg er zijn n.l drie dingen waar je in het verkeer extra op moet letten kinderen,oude mensen en dieren
Cookie-instellingen beheren