Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (3-12-2009 om 21:30)
Erg voor de hond en zijn baas...maar ben het roerend eens met @dierenliefhebber ..., honden MOGEN en kunnen niet los lopen !!! beterschap voor de arme hond ! Mocht hij het overleven laat hem dan aub nooit meer los lopen !!
Dierenliefhebber (3-12-2009 om 21:29)
Verbaast me niks,het is schandalig hoe sommige figuren met de hond "naast" zich fietsen. De "baas" moet de hond in de gaten houden en niet andersom.Het verkeer moet allerlei capriolen uithalen om de hond te ontwijken,terwijl de "baas"niet eens kijkt en in geen velden of wegen te zien is!
Corina (3-12-2009 om 21:21)
Overigens heel veel sterkte voor de baas en heel veel knuffels voor de zwaar gewonde hond, ik hoop dat hij het red!
Jaap Vergeer (3-12-2009 om 21:21)
Bah gruwelijk. Maar toch maar niet fietsen en hond uit laten samen, ook niet aan de lijn. Hoop ook dat het dier niet lijdt en dat het weer goed komt.
Corina (3-12-2009 om 21:20)
Dierenliefhebber....dan heb je laatst de oproep op Zeelandnet niet gezien zeker, over het hondje wat in Zierikzee aan de lijn liep achter het baasje op het zebrapad en doodgereden is.? ook de dader is toen doorgereden en de politie doet er niets aan..Dus het verhaal van de riem gaat niet altijd op!
Jamiejdk (3-12-2009 om 21:09)
Heel veel sterkte voor het baasje.ik hoop dat de hond het goed maakt en het overleefd. Vind het schandalig dat de man is door gereden. Zoiets merk je en voel je,je voelt toch zeker wel dat je ergends over heen rijd
Cookie-instellingen beheren