Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annick (3-12-2009 om 20:49)
Echt heel erg dat zoiets moet gebeuren! zeker dat de automobilist is doorgereden! Hoop dat de eigenaar nu snapt hond aan de lijn. Heel veel sterkte voor de hond en de eigenaar!
Jet (3-12-2009 om 20:32)
En was de hond aangelijnd? Fietsen met een hond geeft vaker gevaarlijke situaties en mensen moeten honden aanlijnen waar dit hoort en waar dit mag kan het riempje af!!
Mar (3-12-2009 om 20:27)
Wat een stomme donder ben je dan zeg als automobilist. Zonde voor het beestje en de baas.
Anja (3-12-2009 om 20:25)
Heel vreselijk wat er is gebeurt . Toch... Ik ben erg bang voor loslopende honden na al 3 keer te zijn gebeten door een hond die zoiets anders NOOIT doet zoals de baasjes zeggen. Laat de honden gewoon aan de lijn naast je fiets lopen dan was dit ook niet gebeurt
Dinie (3-12-2009 om 20:23)
Wat een smerige rotstreek, BAH. Wat een mentaliteit!!!
Anoniem (3-12-2009 om 20:19)
Afschuwelijk voor die man. Je ziet het voor je ogengebeuren. Heel veel sterkte en ik hoop dat de hond het gaat redden. Wel afschuwelijk dat zo'n bestuurder door rijdt, dat merk je toch zeker daar heb ik geen woorden voor. Onbegrijpelijk, mag hopen dat hij of zij er veel last van heeft!
Cookie-instellingen beheren